Сформират майсторски класове в Академията по математика в Стара Загора

Приключи първата сесия на Академията по математика в Стара Загора. Прегледът на знанията, получени по време на обучението, ще се проведе на 12 януари от 10:00 часа в зала 1 на хотел „Верея”, по график, информира математикът Любомир Любенов.

За всеки клас са подготвени по 6 задачи за решаване, а времето за работа е 40 минути.

До 10 януари 2020 г., всички ученици трябва да потвърдят участието си на имейл talanti_6@abv.bg. В темата на писмото по електронна поща се записват имената на детето и клас.

Всеки ученик ще получи на посочената от него електронна поща резултата от състезанието.

Ще бъдат обособени 4 групи – 2 - 3 клас, 3 - 4 клас, 5 – 6 клас, 8 – 12 клас. Всяка от групите ще се състои от майсторски клас и подготвителен клас за майсторския.

Съставите на майсторските класове ще е бъдат обявени според постигнатите резултати от 12 януари.

Над 100 деца от първи до дванадесети клас се включиха в първата сесия на Академията, която беше открита на 28 септември 2019 г. в зала „П. Р. Славейков“ на Община Стара Загора. Това е първата част от идеята на кмета Живко Тодоров за създаване на специално училище за даровити деца с най-добрите условия за развитие на таланти.

Участниците в Академията се обучаваха по програма, разработена от математика Любомир Любенов, според когото целта е децата на Стара Загора да имат преподаватели на световно ниво като проф. Емил Колев от БАН, който води подготовката на националния отбор по математика, Невена Събева, зам.-главен редактор на сп. „Математика“ и Мариана Богданова, преподавател по математика в Тракийския университет и автор на учебници по математика.

Коментари

Задължително поле