Българска парламентарна делегация e на аудиенция при папа Франциск

Учителката Красимира Бакалова получи наградата на името на Аргира Жечкова

Министър Красимир Вълчев: Азбуката, езикът и книжовността са спойката и опората на националната ни идентичност

Тереза Мей обяви, че ще подаде оставка на 7 юни

Фестивалът „Софийски музикални седмици“ представя уникалния културен живот на София

Половин век от първата си лекция отпразнуваха в същата аудитория възпитаници на Стопанска академия Участниците в срещата учредиха нов алумни клуб с името „НОУД ’73”

Йорданка Фандъкова: Невежеството ражда страх, а страхът – омраза и конфликти

Генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле: Честит празник и да живее България!

Президентът Радев: Българската писменост е наш щит

Най-бързите нокаути на профиринга

Риболовен турнир ще зарадва великотърновските деца

Вечната и святата… и… Навършиха се 28 г. от смъртта на Елисавета Багряна

409 изборни секции са разкрити във Великотърновско, допълнителни ще има в двата корпуса на областната болница 238 хиляди бюлетини са доставени за Великотърновски избирателен район

Меркел предлагала временно излизане на Гърция от еврозоната през 2012 г.

Съдът в Страсбург: Българското правителство да осигури на прогонените от Войводиново роми жилища

Европейският съд по правата на човека в Страсбург определи привременни мерки на българското правителство за 16 роми от пловдивското село Войводиново, повечето от които деца, съобщава БНР. Те бяха прогонени от домовете си, след като братята Пакетови пребиха военнослужещия Валентин Димов на 6-и януари тази година. 16-имата са част от общо 55 жители на Войводиново, жалбоподатели по делото „Пакетови“ и други срещу България.

Съдът определя българското правителство да предприеме необходимото за алтернативно настаняване на жалбоподателите, като гарантира, че децата няма да бъдат излагани на условия, които са нечовешки и унизителни.

Кабинетът трябва да предприеме мерки за разглеждане на техните молби за общински жилища, които са подадени в средата на февруари до кмета на община Марица, но отговор не е получен, въпреки че с искането им са сезирани също областният управител на Пловдив и министърът на труда и социалната политика. Съдът изисква да бъде информиран по най-бърз начин за предприетите действия.

По отношение на останалите 39 жалбоподатели Европейският съд не указва привременни мерки, но дава приоритет на жалбата, което означава, че тя скоро ще бъде комуникирана на българското правителство. Жалбоподателите по делото получават правна помощ от Българския хелзинкски комитет.

Председателят на БХК Красимир Кънев заяви пред Радио Пловдив, че привременните мерки са задължителни, а срокът за изпълнението им е незабавен.

Привременните мерки не са крайно решение по делото, а се определят, за да не се продължава някаква ситуация, която евентуално да доведе до осъждане на България, обясни Кънев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (13)

 1. Какво да разберем от това заглавие ?
  Не закачайте мангалите , те ще ви се качат на главата а вие ще ги наградите за сметка на българите.
  Ето това е целта на соросоидите.

 2. Така не става. Не приемам съд извън България да се намесва във вътрешните работи на България.
  Някой да ми припомни имало ли е въобще референдум България да жертва суверенитет?
  А що се отнася до Хелзинкски комитет, която политическа сила го обяви извън закона на РБ, тя ще спечели парламентарните избори.

  1. Щом се ползваш с правата на ЕС ще приемеш и техният съд. Къде ще се денеш?

 3. # Петър Петров, и това може. И както в Унгария и други страни да се забранят соросоидните агентури или да се регистрират като агентурни структури, платени и на подчинение на чужди централи. Но не при Борисов ще стане.

  Това са агентурни соросоидно-ционистки структури, включващи и еврогейските управленски, финансови и съдебни органи, които УМИШЛЕНО прилагат СВРЪХДОЗА демокрация, права и свободи, вредни за нацията-консуматор както всяка свръхдоза.

  Така дезорганизират обществото, налагат простотия, разврат и перверзии, осигуряват защита на криминалния контингент и незащитеност на обществото, фаворизират маргиналите, умишлено смачкват и малтретират нормалните мъже – защитници на обществото, налагат противоприродни норми, разрушават семейството и предизвикват демографски срив и гибел на засегнатите нации. Което се вижда вече и с просто око за Западна Европа и което е целта на илюминатите с Резидент на тяхната платена агентура за Европа – Сорос. Така подготвят терен за създаването на тяхната малочислена Глобална империя.

  На евроизборите трябва да се осигурят депутати, които могат да се противопоставят на тези процеси. Но за тази цел са необходими акъл, познания, здрави гащи и неподкупност. Ама къде са? Нещо не се виждат. Тревожат се за парите, за еврофондовете.. И това е важно, но е с по-нисък приоритет.

 4. Има много начини за справяне с циганския проблем и той е решен на много места по света. Не става дума за побоища, а за ефективни мерки, които правозащитниците не могат да оспорят. Проблемът не е в мангалите, а в политиците и в НЕизпълнителната власт – всякакви – червени , сини, жълти, зелени.

    1. ц. преди 10-15тина години словакия официално каза на ес, като много реват за циганите – да дойдат от брюксел сами да ги оправят в словакия, защото словаците не могат… и продължиха да си строят стени около гетата, но ес вече копче не им казваше.
     циганският въпрос е решен само в държавите, където благородниците им са ги изтрепвали като по време на лов …за цигани.
     факт.

 5. И какво се получава на практика? Заради бутната незаконна манглска колиба, да им се осигури жулище, може би с басеин и джакузи?

 6. Всички българи на всички ръководни позиции работят на принципа „б-а-л съм му ма-ма-та. Аз да са упрая, другите ги еб-ас.“ Стягай багажа!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.