Съдът пусна Бенчо Бенчев в Истанбул

До края на март може да се лекува в южната ни съседка, но делото срещу него продължава през април

Бургаският районен съд пусна общинския съветник и бизнесмен Бенчо Бенчев да пътува за Истанбул. Там той ще лекува паркинсона си и други придружаващи заболявания. Магистратите приеха искането на адвокататите на Бенчев да отпадне наложената му досега забрана да излиза извън страната.

Бенчев ще може да е в чужбина до 31-ви март, а за 1-ви април е насрочено следващото заседание по делото, по което той е подсъдим. Вероятно тогава ще бъде разпитван и Митьо Очите, както и петима свидетели по делото.

Бенчо Бенчев е обвинен в укривателство на Митьо Очите и в притежание на оръжие и боеприпаси. През август 2018- та година, двамата бяха арестувани в Турция. Те пребивавали в един и същ хотел, като Бенчев наел на свое име стая за Очите. Освен това му помогнал да се придвижи от Гърция до южната ни съседка.

След скандала, Бенчев, който бе зам.-председател на общинския съвет в Бургас, от БСП, сдаде поста и бе отлюспен от партията. Той обаче не напусна изцяло местния парламент, а се обедини с няколко други и сформираха своя група. На изборите миналата година той се яви като водач на листата на движение "Ние Гражданите" и отново е общински съветник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право