Съдят мъж от Петрич, изнудвал бивше гадже с голи снимки за пари

Районна прокуратура – Петрич предаде на съд мъж от Петрич, който изнудвал месеци наред 14-годишно момиче за пари и със заплаха, че ще пусне нейни голи снимки в социалната мрежа. С.Я бил гадже на ученичката, но се разделили.

На 15.03.2017 г. обвиняемият Я., чрез профила си в интернет пространството, заплашил четиринадесетгодишно момиче, че ще разпространи нейни снимки с порнографско съдържание. Той изпратил съобщения на използван от нея профил в социалната мрежа „Фейсбук“, в приложението „Месинджър“, в които поставял условия. Пет дни по-късно, в двора на училище в гр. Петрич, непълнолетната му предала сумата от сто лева, която обвиняемият поискал, за да не изпълни заканата си.

В средата на м. април 2017 г., докато пребивавал във Великобритания, С.А. отново заплашил момичето с разгласяване на позорящи обстоятелства – разпространение на снимки с изображение на голото й тяло. Този път пострадалата трябвало да предаде сумата от сто лева на жена, с която обвиняемият живеел на съпружески начала в гр. Петрич, с обяснение, че са изпратени от него от чужбина.

Впоследствие той разпространил снимките на непълнолетното момиче с порнографско съдържание, чрез „Фейсбук“, на нейни близки.

С.Я. е обвинен и за незаконно държане в паметта на мобилния си телефон, намиращ се у него, както в гр. Петрич, така и на територията на Кралство Великобритания, на снимкови изображения на голо тяло, за създаването на които било използвано ненавършилото осемнадесетгодишната възраст момиче.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

Коментари

Задължително поле