Съдят 14-годишен за убийство на педофил с кол

Според прокуратурата непълнолетният Михаил от Несебър е планирал и извършил грабежа и убийството на 49-годишния чужденец.

В Бургас гледат делото утре

От жертвата са ограбени 1400 лв.

14-годишният Михаил А. от Несебър застава утре пред Бургаския окръжен съд за грабеж и убийство с кол на Игор Николовски (49 г.), гражданин на Северна Македония. Според обвинителния акт, внесен от Окръжна прокуратура-Бургас, макар и непълнолетно, момчето е разбирало деянието си и е можело да ръководи постъпките си.

Жестокото престъпление бе извършено на 22 април т. г. в горичка зад заведение в Слънчев бряг. Игор пристигнал у нас 3 месеца по-рано, за да работи на обект в курорта и имал педофилски мераци. Михаил бил от бедно семейство с 5 деца.

Запознали се и Игор предложил да правят секс. Момчето се съгласило, защото знаело, че чичкото носи големи суми по джобовете, а ако бъде ограбен, няма да се оплаче в полицията. Когато отишли в горичката, Игор си събул гащите, а Михаил грабнал дървен кол. Започнал да налага мъжа по главата, докато спре да мърда. После му взел 1400 лева и скрил трупа под боклуци.

През февруари същата година Михаил нападнал с метален лост и украинец, който го видял да краде. Ако беше пълнолетен, за грабежа и убийството, момчето можеше да получи и доживотна присъда, но сега максималното му наказание трябва да е не повече от 8 г. затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право