Съдят 38-годишен пловдивчанин за умишлено убийство на 50-годишната му приятелка

Прокуратурата иска доживотен затвор за извършителя

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в сряда обвинителен акт срещу  38-годишния Таньо Танев за умишленото убийство на 50-годишната му приятелка Мариела Т.  по особено мъчителен начин и с особена жестокост – престъпление по чл.116 ал.1 т.6 във връзка с чл.115 от Наказателния кодекс.

Убийството е извършено на 30 януари 2017 г., а най-тежкото, предвидено от закона наказание за него, е доживотен затвор без замяна. Таньо Танев и жертвата Мариела Т. се познавали отдавна и срещали периодично в дома на обвиняемия в Пловдив. На 30 януари 2017 г. двамата отново били в апартамента му и се черпели с уиски, като били поканили свои познати – мъж и жена, да ги посетят. Същия ден в дома на обвиняемия пристигнал техник, който ремонтирал бойлера и си заминал, след което компанията започнала да пие. Обвиняемият изпратил М.Т. да почисти банята, наругал я и изритал в гърба. Тя паднала на пода, но след малко двамата отново се върнали на масата и продължили да пият. Това продължило и след като гостите си заминали.

Към 20,30 часа Мариела поискала пари от Таньо Танев, но той отказал да й даде и започнал да я обижда. Казал й, че била „черна гладна маймуна и щяла да си ходи гола“, след което започнал да й нанася удари с юмруци и ритници по главата, шията и тялото. Жената не могла да се съпротивлява, започнала да плюе кръв, били й причинени значителни страдания, като в резултат на насените травми Мариела починала. След като обвиняемият разбрал за това, спрял да я удря и продължил да си пие уискито. Час и половина по-късно се обадил на тел. 112 и пристигналите полицейските служители го отвели в Първо РУ на МВР-Пловдив. Там му била извършена проба за алкохол с технически уред, който отчел количество от 1,45 промила в издишвания от него въздух.

По делото е извършена съдебно-медицинска експертиза, според чието заключение основната причина за смъртта на Мариела Т. е тежка черепно-мозъчна травма, кръвоизлив и тежък оток на мозъка.

До момента обвиняемият Таньо Танев е бил осъждан седем пъти – за блудство, кражба на вещи, причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди и др. Той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора в Пловдив.

Коментари

Задължително поле