Глоба от 200 лв наложи съда на среднощен стрелец

 

Районният съд във Велико Търново постанови 200  лв. глоба за 37-годишния Христо Стефанов за извършено дребно хулиганство.  Елтехникът от старата столица е наказан, защото стрелял с газов пистолет в центъра на болярския град в събота вечерта.

Екшънът се разиграл около 22,30 часа на 6 август на ул. "Васил Левски" в областния град. Минути преди това  възникнала разпра между водачите на две леки автомобила. Стефанов бил изпаднал в ярост, измъкнал 9-милиметров газов пистолет и произвел два изстрела във въздуха. Пострадали няма, но мъжът незабавно бил отведен в полицията, а в неделя изправен на подсъдимата скамейка и съден по бързата процедура.

В съдебната зала той се явил без адвокат. Пред магистратите, Стефанов заявил, че в злополучната вечер шофьорът на колата, която се движела пред неговия автомобил спрял внезапно и той едва избегнал удар с возилото. Това го разгневило и  стрелял със законното си оръжие. Извършителят казал, че не е имал намерение да убива или наранява никого, а извършил деянието в момент на ярост. След намесата на полицията,  стрелецът  е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

5dc4f421-0fe5-4283-b25f-447a56c9dfd7

 

Коментари

Задължително поле