Сърбия хвана 1,1 тона марихуана на път към България

Снимки: Министерство на вътрешните работи на Сърбия

Рекордно количество от 1,1 тон марихуана бяха задържани на ГКПП Градина. Дрогата е трябвало да влезе от Сърбия в България, съобщават от сръбското вътрешно министерство.

Това количество дрога е най-голямото, залавяно наведнъж досега на граничните пунктове на западната ни съседка.

Акцията е извършена успешно благодарение на сътрудничеството между Управление митници, министерството на вътрешните работи и разузнавателната служба БИА.

Марихуаната е открита при детайлна проверка на два камиона с полуремаркета със сръбски регистрационни номера, извършена на около 100 метра от граничния пункт Градина, на паркинга на мотел "Кинг".

В първия камион с номер от Нови Сад били открити 804,85 кг марихуана, а във втория, също с новосадски номер, около 300 кг марихуана.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Небойша Стефанович заяви днес за държавната телевизия РТС, че заловеното количество дрога е найа-голямото залавяно досега на сръбска територия за последните десетина, а може би дори 20 години. По думите му дрогата идва от Косово и е била предназначена за турския пазар. Арестуваните петима души, сръбски граждани, имат "очертанията на организирана престъпна група".

Министърът подчерта, че борбата против търговията с наркотици трябва да бъде най-сериозното нещо в Сърбия.

Петима души бяха задържани и обвинени за разпространение на наркотици.

[modula id="3047474"]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа