Сърцето на България туптя в Кипър, специален поздрав от министър Захариева

Снимка: Посланик г-н Любомир Тодоров с участници

Поздравителен адрес от името на министър Захариева прочете посланика на България в Кипър г-н Любомир Тодоров.

Сърцето на България туптя учестено на Четвъртия фолклорен фестивал "Соваджии" на българите в Кипър, проведен в кипърския град Лимасол, където прозвуча българският химн и се вяха безброй български знамена.

Над 8 самодейни български танцови формации от целия остров, ученици от българските училища заляха сцената с тибагреници и български ритми, доказвайки, че България я има навсякъде, където има българи и се чува българска музика.

Над 1000 души се събраха на старото пристанище в курортния град и образуваха дълго българско хоро под ритмичните песни на гост-изпълнителя Здравко Мандаджиев.

Гвоздеят бе изпълнението на народния певец Добрин Добрев, който от дълги години живее в Кипър.

"Благодарим на всички вас, че помогнахте за пореден път да изпратим послание към всички българи по света и в Родината, че „заедно можем”, защото България е там, където звучи българска музика. България е там, където тупти ритъма на българските танци. България е там, където сме ние, нейните посланици по света. Никъде по света хората не пеят толкова всеотдайно като българите. За нас песента и танца е начин на живот - с нея се радваме и скърбим, с нея страдаме и мечтаем", каза основният организатор на фестивала Теодосий Теодосиев.

Четвъртия фестивал за народни песни и танци „Соваджии” в град Лимасол се осъщести със специалната подкрепа на българското посолство в Кипър, медийното партньорство на в. Български новини, фолклорна формация "Соваджии", сдружението "Българи зад граница" и разбира се наши сънародници и фирми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България