Състудент на Макрон придружи Борисов в Елисейския дворец (ВИДЕО)

Радослав Точев е бил съветник на Саркози

Радослав Точев, който бе съветник на Бойко Борисов в първия му мандат, а след това генерален консул в Ню Йорк (до 2013 г.), бе заедно с премиера при посещението му при френския президент Еманюел Макрон.

В края на съвместната пресконференция след срещата в Елисейския дворец Борисов заяви, че Макрон обича България и че "Ради Точев му е състудент". Малко след това той повика Радослав Точев, който бързо се присъедини към Борисов и Макрон (Вижте в края на видеото по-долу).

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2000999326794794/

На евроизборите през 2007 г. Радослав Точев бе втори в листата на ГЕРБ, но се оттегли сам заради пътен инцидент.

Радослав Точев е възпитаник на Института за политически науки в Париж, където е учил заедно с Макрон. И двамата са родени през 1977 г.

Точев е бакалавър по международна търговия и бизнес администрация, магистър по международни икономически отношения и магистър по публична администрация.

Той е роден в Дупница. Когато е на 13 г., заминава за Африка заедно с родителите си. На 15 г. учи в град Троа, област Шампан, във френски лицей. Там завършва средно образование. Диплома от първото си висше в специалността международни икономически отношения получава от Института за политически науки в Париж. Мениджърската му кариера пък започва във френския гигант "Данон". Следва второ висше в ЕНА - френската школа за висша администрация. Когато Никола Саркози става министър, го взема в своя кабинет като съветник по европейските въпроси.

Тъй като Саркози не останал дълго министър, Радослав бил преназначен за парламентарен секретар на френското икономическо министерство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа