Жители на мексиканския град Тихуана протестираха срещу централноамерикански мигранти

30-годишен мъж е загинал при катастрофа след видинското село Арчар

Вижте къде в София спират водата утре

Много място в най-малкият SUV на VW Новият модел T-Cross не отстъпва на Golf по обем

10 населени места в област Пазарджик останаха без ток заради снега

Себастиан Курц приема за среща лидерите на страните от Западните Балкани

Печалба от 236 000 лева реализираха общинските търговски дружества в Търново С най-добър финансов резултат за деветмесечието е Центърът за психично здраве

Засилват полицейското присъствие в „проблемните“ влакове

Издигнаха къща във въздуха над дере в село Дебрен Местните жители се притесняват, че сградата ще наводни къщите им

Кои украинки имат убийствено излъчване?

Боеве избухнаха между протурски бунтовнически групи в Африн

Дипломация на канонерките, а не война Управляващите привиждат заговори, врагове и преврати на всяка крачка, а опозицията се самоласкае

Тереза Мей с важна реч преди Брекзит

Над 90% от телефонните измами се извършват по една схема

Стотици протестираха в Македония срещу промяната на името

Със 7,6% нараснали заплатите за година

2,36 милиона работещи у нас

Заплатите в България са нараснали със 7,6% до 946 лв. средно на месец през втората половина на 2016 г., в сравнение със същия период на миналата година. Според данни на националната статистика през периода април-юни брутното възнаграждение расте с 2,6% в сравнение с първите три месеца на годината, а секторите, в които е регистрирано най-голямо увеличение, са: „Финансови и застрахователни дейности” – със 7,6%, „Образование” – с 6,6%, и „Добивна промишленост”- с 5,5%.

946 лв. средно на месец вземат работниците у нас

Най-много пари у нас получават служителите от сектор „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти“ със средни заплати от 2173 лв., а на дъното по възнаграждения са хората от „Хотелиерство и ресторантьорство” с доходи от 575 лв. (кой колко получава вижте в таблицата).

Най-ниските възнаграждения са в хотелиерството

През юни НСИ регистрира и увеличение с над 76 000 на наетите „по трудово и служебно правоотношение“, или с 3,4% повече спрямо края на март 2016 г. Така работещите в България достигат до 2,36 млн. души. На годишна база увеличението е с 2%. Най-голям е ръстът в преработващата промишленост – с 10 000 души, „административни и спомагателни дейности“ – с 9200, и „търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети“ – с 8400. Най-голямо намаление на наетите в края на юни на годишна база има в строителството, където работниците са с 8000, или 6,2% по-малко.

Логично, спрямо края на първото тримесечие на 2016 г. преди лятото най-голямо увеличение се наблюдава в дейности със сезонен характер – „Хотелиерство и ресторантьорство” – с 50,1%, „Селско, горско и рибно стопанство” – с 8,9%, и „Други дейности” – с 5,7%.

Най-голямо намаление на наетите през второто тримесечие на годината отбелязва сектор „Образование“ – с 2,9%.

 

 

 

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Пак са подкарали с голямата баданарка герберските лъжливи свине, нали наближават избори и давай да лъжем народа, нищо че той вярва на джоба и хладилника си повече отколкото на дебилната им пропаганда.

  2. Глупости кои ги прави тези проучвания парламентарните боклуци ли .Трепането ви е малко

  3. What if there were a “secret” about trading Oil that would allow you to make almost as much money as you wanted, would you be interested? Of course you would, that’s why you need to get yourself over to my website “Superior Trading System ” and see what I have to offer you. I will teach you a “secret” so that you can have a 80% success rate on your trades.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.