С банани сваляме 4-6 кг за седмица

Бананите засищат и премахват токсините.

Можем да ядем неограничено количество

Банановата диета за отслабване принадлежи към краткосрочните монодиети. Обикновено продължителността й е от 3 до 7 дни, през които се свалят приблизително 4-6 кг. Неин плюс е, че тя се понася доста лесно, тъй като бананите са засищащ и вкусен продукт. 

Предимствата на банановата диета за отслабване са преди всичко, че тези плодове съдържат много хранителни вещества и в същото време имат пречистващи свойства - премахват токсините и стимулират червата. Бананите са богати на витамини, както и на ценен калий, който има благоприятен ефект върху метаболитните процеси и състоянието на кожата.
Недостатъците на банановата диета включват само оскъдността на менюто (този минус се отнася за всички монодиети), така че хората с хронични заболявания трябва да забравят за този метод за отслабване.

Не всички банани са подходящи за диетата. Трябва да избягвате плодове, които изглеждат неузрели, както и дребни (често срещани в някои азиатски страни). Изберете зрели, меки, пресни плодове с яркожълта кожа. Сушените банани не са подходящи за диета - те са няколко пъти по-калорични от пресните. Същото важи и за пържените.

3-дневен вариант

При него е позволено да се консумират само 3-4 плода на ден, като се редуват с обезмаслено мляко или кефир. Схемата е следната: изяжте един банан, след час и половина изпийте чаша мляко или кефир. След 2 часа - пак банан. След час и половина - отново мляко или кефир. Последният прием е не по-късно от 20 ч.

Седмична схема

Седмичният план се смята за по-благоприятен. Той позволява да губим до 1 кг на ден. В този случай не се допускат добавки - ядем само банани в неограничени количества. От напитките са разрешени негазирана вода и зелен чай. Ако гладът ви измъчва, хапнете още един банан. И ако той "не влиза в гърлото", това означава, че не сте наистина гладни, а просто тялото иска разнообразие, което можете да отложите. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве