Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

По-леки мерки след 3 дни спад на заразени (обзор)

Връщат на фирмите част от оборота

СЗО: Хирургическите маски забавят разпространението на коронавируса

Kредитите с различна ваканция Допитване на “Труд” сред банкери показа, че първоначалното отсрочване може да бъде за срок от 2-3 месеца

Министър Захариева: Основен приоритет за ЕС остава борбата с разпространението на коронавируса и подкрепата за икономиките

Връщат пари за парно с изравнителните сметки

Шакира към испанското правителство: Пуснете децата навън Певицата, съпругът й Жерар Пике и децата им под карантина в Барселона

Пламен Димитров: Прогнозата на КНСБ е безработицата у нас да достигне до 10%

Петър Андронов: До дни обявяват мораториум върху плащането на лихвите и главницата върху кредитите

693 млн. лв. търси хазната от фирми за хазарт Издадени са осем акта на четири фирми

Подписаха договора за новата детска болница (обзор) Изграждането й ще направи лечението на малчуганите по-ефективно

Работодателските организации поискаха оставката на министър Теменужка Петкова

С голямо музикално шоу хор „Турецкий“ заплени София, Варна и Пловдив Руснаците изпяха на български „Моя страна, моя България"

Концертът на обичания руски мъжки хор „Турецкий“ остави без дъх над 4000 души, препълнили зала 1 на НДК в сряда вечерта и предизвика истинска наслада за меломаните. Повече от два часа и половина певците от музикалния феномен на XXI век, както наричат световноизвестния ансамбъл, така наелектризираха публиката, че тя пееше почти всяка тяхна песен, макар голяма част от тях да бяха нови.


В концерта артистите представиха страхотно шоу – истински музикален театър със собствена оригинална режисура, певческо, актьорско и хореографско майсторство. А великолепните гласове на 11-те солисти показаха прекрасно пеене. Всеки от тях с различен глас – от най-ниските до най-високите, предаде необятния им талант. В програмата си хорът представи музика от няколко континента, а непринуденото общуване на Михаил Турецкий завладя всички. И се получи истински празник на музиката, който зареди с емоция и отлично настроение публиката.

„Здравей, България – моя любов, здравейте всички в София“ – с тези думи се обърна към зрителите в залата създателят на хора маестро Турецкий. Последва пеене на няколко езика и песни отблизо и далеч. За начало изпълнителите бяха избрали музиката на Имре Калман, Йохан Щраус и Джакомо Пучини. Опера, рок, руски романси, балади, военни песни, испански и еврейски мелодии – всичко това събрано във великолепен спектакъл. А залата още щом чу популярните „Смуглянка“, „Калинка“ и любимата на Булат Окуджава песен „Ваше благородие…“ вече беше на крака и никой не можеше да спре аплодисментите. Акапелното пеене на някои от изпълнителите буквално изуми зрителите с превъзходно владеене на брилянтните мъжки гласове.

Публиката стана свидетел на истинска дискотека на сцената. Маестро Турецкий покани да дойдат на сцената поне 150 души, за да участват в нея … и танцовото шоу се състоя. Солистите показаха кавалерското си чувство към дамите, а доста от песните бяха посветени именно на тях, както и на децата. Залата чу и популярните „Пуст всегда будет солнце“, „Тьомная ноч“ …, за да завърши със сълзи на очи по време на изпълнението на български на „Моя страна, моя България“ и на любимата на мнозина „Подмосковние вечера“.


В София бе първият концерт на ансамбъла, след това руснаците пяха във Варна и в Пловдив. С тези концерти в България те отбелязват юбилейните три десетилетия творчески възход.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.