С къщичка за книги се сдоби парк "Белите брези" в Пловдив

С къщичка за книги се сдоби парк "Белите брези" в район "Южен" в Пловдив. На церемонията на нейното откриване присъства кметът Борислав Инчев.

"Правим това, защото смятам, че е крайно време след еуфорията от спечелването на високата титла "европейска културна столица" да осъзнаем следното: всеки има свои субективни културни потребности и една достойна културна столица би трябвало да може да им отговори по най-адекватния начин.

Тоест, културата може и следва да излезе и извън залите за опера, театър, балет и концерти и извън галериите и музеите. Четенето е мое хоби още от ученик и какво по-хубаво, когато то се съчетава с разходка в парка след работа или през уикенда. Къщички за книги има на много места по света, радвам се, че се сбъдна желанието ми то да се появи и в нашия район, за да покажем още едно важно нещо: културата може и следва да излезе и извън центъра на града и не само във връзка с "Пловдив 2019".

Аз и екипът ми имаме идеи за оживяване на изоставени кътчета в района, които да се превърнат в пространства за култура", заяви кметът на район "Южен" Борислав Инчев.

Той покани всеки, който се чувства съпричастен към идеята, да дойде в парк "Белите брези" и да остави книга в къщичката, да почете, да се разходи и да си почине. "Силно се надявам, че броят на книгите в къщичката само ще расте, че те ще бъдат пазени и обичани", допълни райкметът на "Южен".

Къщичката за книги в парк "Белите брези" е сътворена от ученици от Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев" в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони