С маски и на плаж в Халкидики

Подобни ограничения вече има на островите Парос и Антипарос.

Нов кошмар за българските почиващи 

Глобяват по 150 евро хора без маска

В ресторантите се забранява сядането на една маса на повече от 4 души

Нови драстични ограничителни мерки въведе Гърция за районите Халкидики и остров Миконос, след като в последните дни новите случаи на COVID-19 нараснаха значително.

Мерките са в сила от 06.00 ч. на 21 август и ще важат до 06.00 ч. на 31 август. Подобни ограничения вече има на островите Парос и Антипарос.

Маските стават задължителни навсякъде на популярния сред българите полуостров Халкидики, както и на остров Миконос. Досега маски се изискваха само в закрити обществени пространства. Новата заповед на зам. министъра на Гражданска защита Никос Хардаляс гласи „на закрито и открито”, така че те ще се носят дори на плажа. Глобата за хора без маска е 150 евро.

В ресторантите се забранява сядането на една маса на повече от 4 души, шест - ако са от едно семейство. Всякакви събирания на над девет човека, дори и на открито, са забранени. Преустановява се провеждането на седмичните фермерски пазари, плажни партита и всички обществени прояви. Засега обхватът на мерките е 10 дни. В сила е забрана за работа на заведенията от полунощ до 07.00 ч. сутринта.

В Халкидики и Миконос са изпратени специални екипи, които да следят контрола по изпълнението на ограничителните мерки.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм