Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

По-леки мерки след 3 дни спад на заразени (обзор)

Връщат на фирмите част от оборота

СЗО: Хирургическите маски забавят разпространението на коронавируса

Kредитите с различна ваканция Допитване на “Труд” сред банкери показа, че първоначалното отсрочване може да бъде за срок от 2-3 месеца

Министър Захариева: Основен приоритет за ЕС остава борбата с разпространението на коронавируса и подкрепата за икономиките

Връщат пари за парно с изравнителните сметки

Шакира към испанското правителство: Пуснете децата навън Певицата, съпругът й Жерар Пике и децата им под карантина в Барселона

Пламен Димитров: Прогнозата на КНСБ е безработицата у нас да достигне до 10%

Петър Андронов: До дни обявяват мораториум върху плащането на лихвите и главницата върху кредитите

693 млн. лв. търси хазната от фирми за хазарт Издадени са осем акта на четири фирми

Кметът на Перник: Нивото на яз. Студена се повиши с 2 метра през февруари

От началото на месец февруари с около 2 метра се е повишило нивото на яз. Студена, което е около 800 000 кубика вода. От началото на месеца досега притокът винаги е по-висок от оттока на язовира. Добрата новина съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров по БТВ. Критичният месец е бил януари, когато нивото на водата е достигнало критичния си минимум.

Въпрос на броени дни беше да влезем в мъртвия обем и да черпим от основната тръба. Най-хубавото нещо е, че вече се отдалечаваме от тази критичност, която беше през януари. Прогнозата е за валежи, което отново ще увеличи водата в Студена, каза още Владимиров.

Оптимистичните прогнози са, че ако има влажна пролет, в края на сезона може да се говори за много по-облекчен режим на водата, а именно нощен, което няма да затруднява толкова жителите на Перник.

Средата на март трябва да започнат тестовете за водоподаването от яз. Бели Искър. Тогава ще спре и черпенето на вода от Студена, за да може язовирът да започне да се пълни с по-бързи темпове.Вече няма опасност и за рибата в язовира и няма да се стигне до ваденето й.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.