Екатерина Захариева: Готови сме за коронавируса

Д-р Иван Кокалов: Психозата около коронавируса е по-силна от заплахатата

Министър Каракачанов: Генерал Боцев беше мъж на честта и боец

Българите, блокирани в хотел в Тенерифе: Надяваме се да си тръгнем днес

Няма положителни проби за коронавирус у нас

Проф. Иво Кременски: Коронавирусът със сигурност ще мине през България, но има безпрецедентна подготовка

Турция вече няма да спира потока от сирийски бежанци към Европа

Канада спира охраната на принц Хари

Даниела Симеонова, директор на Професионалната гимназия по строителство „Кольо Фичето“ в Бургас, пред „Труд“: Добрият учител строи мостове до учениците и родителите им

Стивън Сегал глобен с над 314 000 долара

Три държави в Европа съобщиха за първи случаи на коронавирус

Спад в новите случаи на коронавирус в Китай

Японският премиер обеща да защити икономиката от влиянието на коронавируса

Анкара отговори с бомбардировки след смъртта на 22 турски войници в Сирия

Ето какво ни носи времето днес

С „пространство“ за съвремие и класика“ започва нощта на музеите в Националния литературен музей Изяви на съвременни поети, белетристи, литературни критици и поети с китара

Музеят на Яворов

Централно събитие в програмата на Националния литературен музей в Нощ на музеите – 2018 ще бъде литературно-музикалната вечер „Пространство за съвремие и класика“, която ще се проведе на 19 май (събота) от 18:00 часа в двора на къща музей „Пейо К. Яворов“ в столицата.

Изявени съвременни поети, белетристи, литературни критици и поети с китара ще се съберат, за да изразят своята почит към големите имена в българската литературна класика. Йордан Каменов, Банко П. Банков, Петър Анастасов, Велин Георгиев, Петър Андасаров, Трендафил Василев, Надя Попова, Ивайло Диманов, Анжела Димчева, Румен Спасов, студентите Тодор Иванов, Николай Панайотов и др. ще споделят мисли, възникнали от съкровеното им общуване с творчеството на класиците, ще четат любими творби от своите кумири или ще рецитират свои стихове, посветени на тях. Ще звучат и песни по стихове на знакови български поети.

По време на събитието ще бъдат изтеглени наградите от играта „QR code – екскурзовод“, която ще се проведе в Международния ден на музеите – 18 май 2018 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.