Директорът на болницата в Бургас: Състоянието на Стефан Данаилов е стабилно

Русия и Китай поискаха заседание на Съвета за сигурност заради ракетните разработки на САЩ

Семейството на убитата Кристин ще съди лекаря от линейката и болницата

Започват масови проверки в Пловдивско заради незаконни гонки

Марияна Николова: Не приемам председателския пост в Съвета по киберсигурност като капан

Проф. Олег Асенов, АПИ: Тол системата може да заработи от 1 февруари 2020 г.

България е с най-много жертви при катастрофи с коли в ЕС

Доналд Тръмп отмени посещение в Дания

Президентът на Италия започва консултации за ново правителство

Тръмп: Подкрепям завръщането на Русия в Г-8

Проектите за шофьорски закони отиват за скрап Анонимна работна група от КАТ и ДАИ ги писа 3 години без резултат

На 21 август 2019 да почерпят

Българин стана 7-и на световното по плуване

Испания прати военен кораб в Лампедуза, за да ескортира съд с мигранти

Сирийската армия блокира турски наблюдателен пункт

С 1 млн. лв. ремонтират 42 училища в Пловдив

Община Пловдив е инвестирала около 1 млн.лв. от собствения си бюджет за ремонти това лято в 42 училища в града под тепетата, като всички ще приключат в срок и преди началото на новата учебна 2016/2017 г., увери зам.-кметът за образованието Стефан Стоянов. По-мащабни ремонти се извършват в 2 общински школа – с 250 000 лв. в СОУ „Софроний Врачански“ се правят нови спортни игрища и площадки, а в ОУ „Алеко Константинов“ с малко над 100 000 лв. се реновира и оборудва сградата на бившото МУЦТПО, където наесен ще учат 6 паралелки от първи и втори клас на елитното основно училище край Пожарната в Пловдив, което е едно от най-желаните от родителите под тепетата.
В същото време заради липса на интерес към дадени специалности и недостиг на ученици за тях ще бъдат закрити 8 паралелки в Пловдивска област с прием след основно образование. Дори модерната специалност „Контрол и качество на храните“ в ПГ по хранителна техника и технологии в Пловдив не събуди интерес сред осмокласниците. В града под тепетата няма да има прием и за кранисти в ПГ по машиностроене, както и за „Технологичен туризъм“ в СОУ „Константин Величков“ и СОУ „Пейо Яворов“. Минимумът от 18 души не се събра за „Производство на сладкарски изделия“ в ПГ „Димитър Солунски“ в Асеновград, където заради мижав интерес по 1/2 паралелка „Промишлена електроника“ и „Технология на полимерите“ падат и в ПГ „Иван Асен Втори“. Закриват се по 1/2 паралелка „Технология на машиностроенето“ в ПГ „Генерал Владимир Заимов“ в Сопот и „Земеделско стопанство“ в гимназията в Белозем. Гимназиите с прием след седми клас обявиха на трето класиране свободни места за 33 профила, като най-много са незапълнените бройки в ПГ по дървообработване „Христо Ботев“ в Пловдив, където се търсят 25-има желаещи за първата у нас паралелка по дуалната система с редовен прием по специалността „Тапицерство и декораторство“. Платеният стаж и осигурената на 100% работа след завършване на средното образование не трогна учениците и родителите им. Паралелката е пилотна и от Регионалното управление по образование не бързат да я закриват.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.