Производители на вафли дариха 100 000 лева на болницата в Горна Оряховица

Как изглеждаше футболът преди 20 години

Катастрофа затруднява движението при км 10 на АМ „Хемус“ към София

15 са досъдебните производства за нарушаване на карантина в Сливен

Хващат 2 пъти дядо да нарушава карантината

15 акта за нарушители на противоепидемичните мерки за ден в Търновско

Службите по Великден ще се провеждат пред храмовете

Над 730 000 са заразените с коронавирус по света

Над 800 жертви на Covid-19 в Испания за денонощие

Над милион и половина ученици по света не ходят на училище заради COVID-19

Пандемията изчисти въздуха в Европа

Главният изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев: Безлихвените заеми от 1500 лв. – с гратисен период от 6-12 месеца

Правителството обсъжда на извънредно заседание компенсациите за бизнеса

Няколко джихадисти избяха от затвор в Сирия

Лепят върху коли фалшиви уведомления за глоби в София Посочена е банкова сметка, по която да се правят преводите

С 11% растат средствата за инфраструктура в населените в община Велико Търново

С над 11% растат средствата, които ще бъдат вложени в инфраструктурата на населените места от община Велико Търново. Рекорден е бюджетът на програма „Местни инициативи“, която се ползва с категоричната подкрепа на кмета на старопрестолния град Даниел Панов. Тази година средствата във фонда са 500 000 лева, като продължава тенденцията за увеличаването му.

Чрез програмата кметовете на малките населени места финансират проекти за облагородяване, вътрешна инфраструктура, ремонт на читалища и др. Работи се по приоритизиране на обектите – в 30 кметства ще има реконструкция и преасфалтиране, а в 6 населени места ще бъдат обновени читалищни сгради.

Още най-малко 300 000 лева са заделени в бюджета на Община Велико Търново за ремонти на пътна мрежа на територията на общината и в населените места. Така общите инвестиции в инфраструктура и благоустройство ще надхвърли 800 000 лева.
С програма „Местни инициативи“ Велико Търново дава пример в цяла България за реални политики в населените места извън общинския център и за финансов механизъм за обезпечаването на дейности по благоустройство. По инициатива на Даниел Панов в периода 2016-2020-а година фондът е увеличен трайно, а осигурените средства за пет години възлизат на 2,2 милиона лева.

Програма „Местни инициативи“ ще бъде сред водещите теми по време на национален форум на местните власти, който ще бъде организиран през април от Сдружението на общините – най-голямата неправителствена организация в България.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.