Сблъсък с интриги за Стрелците, нови доходи за Близнаците – Дневният хороскоп на Алена

На 5 април 2020 да почерпят

Зад завесата на пандемията

708 жертви на COVID-19 във Великобритания, сред тях е и 5-годишно дете

Силвио Орландо: Берлусконовците са преходни

Заловиха лидера на Ислямска държава в Афганистан (ВИДЕО)

Установено е опасно усложнение от COVID-19 – увреждане на мозъка Лекарите съветват хората, забелязали загуба на вкус и обоняние, да прекарат поне седмица у дома

Медицинският експертен съвет към правителството спира да съществува

Люксембург доживя голям футболен форум

Спад на броя на загиналите от коронавирус за денонощие в Италия

Борисов и Нетаняху обсъдиха пандемията от COVID-19

Гърция удължи мерките до 27 април

Жертвите на коронавируса по света са над 60 000

Хората без здравна застраховка в САЩ може да платят до 74 000 долара за лечение на COVID-19

Отлагат промените в Закона за енергетиката

С 33 000 лв. изградиха отводнителни канавки в пловдивско село като превенция срещу наводнения

С 33 000 лева от бюджета на Община Раковски в пловдивското село Шишманци изградиха отводнителни канавки като превенция срещу наводнения и с цел намаляване на потенциалните неблагоприятни последици за околната среда и човешкото здраве на местните жители.

Проектът за предотвратяване на наводнения бе реализиран по изричното настояване на кмета на Шишманци Костадин Иванов. Той намери съмишленик в лицето на кмета на Община Раковски Павел Гуджеров, който е бивш министър на околната среда и водите и отлично е запознат какви точно мерки трябва да се предприемат като превенция, за да не се повтарят трагедии, подобни на онази в харманлийското село Бисер отпреди 5 години.

Канавките в Шишманци вече са отводнени, почистени и укрепени, премахнати са рисковете от ерозия на почвата, заблатяване и наводняване на намиращите се в близост улици, парцели и къщи, като е запазена и облагородена околната природна среда. Превенцията е срещу щети, нанасяни от обилни валежи и опасност от наводнения, за да има оттичане и събиране на дъждовната вода.

Намален е рискът от наводняване, подобрени са условията за отвеждане на повърхностни води, значително са подобрени санитарно-хигиенните условия и са решени част от канализационните проблеми. Дължината на канавките е 177 метра и са по главния път на Шишманци и около центъра.

„Направата на тези отводнители е доста скъпо и не може да бъде осъществено едновременно в цялото село, което е наложило поетапната работа. В момента новите съоръжения по главната улица на селото играят ролята на водосборно корито, като от няколко други такива дъждовната вода се оттича точно там. Хубавото в случая е , че новите канавки са по-дълбоки и ще събират повече вода при евентуални проливни дъждове. Така жителите на селото ще бъдат спокойни при бъдещи обилни валежи“, увери кметът на Шишманци Костадин Иванов.

Той е горд, че намиращото се край първия у нас Екологичен завод за преработка на битови отпадъци село се превръща в едно от най-красивите в Пловдивска област. В Шишманци вече има видеонаблюдение, детски кътове, фонтан, нова чешма, а благодарение на социалните работници улиците и площадът са винаги чисти, а парковете и зелените площи – окосени и добре поддържани.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.