Таван на надценката за чадъри и шезлонги

Хотелиерите са категорични, че стопаните на плажовете не трябва да печелят повече от 30 на сто от това, което плащат на държавата.

Максимум 30 на сто над платеното от концесионера

Подкрепа за ваканционния туризъм

Да бъде сложен таван от 20-30% върху печалбата на стопаните на държавните плажове при преотдаване им крайни клиенти и на бизнеса. Това са предложили от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) на министъра на туризма Христо Проданов. След като държавните помощи към бизнеса ще бъдат прекратени е редно да се сложи таван на печалбата на концесионерите, обясняват от БХРА.

Ваканционният летен туристически продукт е тясно свързан с плажа. Туристите пристигат у нас заради морето, затова и стойността на чадърите и шезлонгите са част от стойността на продукта. Ако държавата не намери начин да регулира тези процеси, ние ставаме изключително неконкурентни, включително и на съседните страни като Турция и Гърция, обясни председателят на БХРА Георги Щерев.

В националните курорти, каквато и цена да се сложи за крайните посетители - дори и да е 1 лев, тя не отговаря на реалността, обясняват от БХРА. Ивиците почти на 100% се преотдават на хотелиерите на значително по-висока цена, а те калкулират стойността на чадърите и шезлонгите в крайния си продукт.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм