Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 12.12.2019

На 12 декември 2019 да почерпят

Излиза сказание за Боян Мага Нов роман от Павлина Павлова за сина на Симеон

„Локо“ (София) покани Стойчо Стоев

Учениците от кърджалийското училище, чието стълбище пропадна, ще учат в други сгради

Сър Антъни Хопкинс: Актьорите са глупави

Джонсън печели вота, но с малка преднина

Купуваме още един правителствен самолет (обзор) От 2014 г. „Фалкон”-ът е аварирал над 20 пъти

Депутати от БСП пред “Труд”: Корнелия Нинова не владее групата си При избора на Сотир Цацаров червената група се разцепи наполовина

Турция заплаши да изгони американските войници от базата „Инджирлик”

Манолова открива временна приемна във Видин

Свършват мъките с данъчните декларации

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

Тази година София е дала 5 пъти повече за здравеопазване Масово ремонтират и оборудват ДКЦ-та и болници

Тази година София е дала 5 пъти повече за ремонти на здравни заведения. Отделената сума за 2018 г. е по-голяма от тази за 5 предходни години.

„През тази година Столична община инвестира близо 6 млн. лв. за ремонти и ново оборудване в общинските диагностично-консултативни центрове и болници. За сравнение – над 5,6 млн. лв. от фонда са дадени за общинското здравеопазване за целия период от 2011 до 2015 г.”, съобщи столичният зам.-кмет по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов. Бюджетът е осигурен от продажбата на Общинска банка. Някои от ремонтните дейности ще бъдат довършвани и догодина.

Сред извършваните през 2018 г. реконструкции е цялостният ремонт на фасадата и покрива на 11 ДКЦ, който струва 200 000 лв., съобщиха пред „Труд“ от Столичната община.

Стотици хиляди левове са отпуснати за основен или частичен ремонт покривите на 9 ДКЦ, 8 ДКЦ, втора база на 12 ДКЦ и на 31 МЦ в Нови Искър.

В Първа АГ болница е извършен основен ремонт на покрива, на родилните зали и отделението по хирургия на млечната жлеза, купен е мамограф и ехограф, лапароскопско оборудване на операционния блок. Обновяването е за общо над 1 млн. лв.

За 106 000 лв се подменя абонатната станция на ДКЦ 5. Сега предстои авариен ремонт и на покрива на същата поликлиника, защото е протекъл при последния снеговалеж.

Извършен е основен ремонт на физиотерапевтичните отделения на Втора МБАЛ за 87 000 лв. и на 14 ДКЦ за 144 000 лв., като е включено и ново оборудване.

Финансирано е изграждането на асансьор за 135 000 лв. в 13 ДКЦ, така че възрастните и трудноподвижни пациенти да могат да посещават всички специалисти в поликлиниката.

В „Шейново“ предстои да бъде санирана цялата сграда. Ремонтът е за близо 1 млн. лв.

Доставят нов рентгенов апарат за 193 000 лв. в XV ДКЦ в „Дианабад“. За V МБАЛ ще бъде купена гастроентерологична апаратура, която струва 387 000 лв. В IV МБАЛ с 350 хил. лв. почти изцяло се обновява апаратурата. С 500 000 лв. се подменя отоплителната инсталация в болницата в Панчарево.

Барбалов подчерта, че Столичната община проявява специално внимание към заведенията за доболнична помощ в отдалечените райони на града, за да може населението там да получава адекватни медицински грижи.

Кметът на София Йорданка Фандъкова днес провери ремонта на сградата, в която след месец ще се нанесе новата здравна служба в с. Мрамор. Обновяването на бившия битов комбинат в селото бе направено по проект на стойност над 160 000 лв. Финансирането бе осигурено от Столичния приватизационен фонд с решение на Столичния общински съвет.

В лечебното заведение ще работят двама общопрактикуващи лекари, педиатър, консултации ще дава специалист по вътрешни болести, ще има и зъболекарски кабинет. В съседно помещение на същата сграда се помещава и пенсионерският клуб на с. Мрамор, където вече са си направили Коледна украса.

Населението на с. Мрамор е над 2000 души, но на новата здравна служба ще могат да разчитат и хората от съседни населени места като Мировяне и Волуяк.

В училището на Мармор вече е започнал строежа на физкултурен салон. Средствата за това – 1,2 млн. лв., бяха отпуснати с решение на СОС също от Общинския приватизационен фонд.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.