Тайбе Юсеин ликува с титла след 3 туша

Тайбе Юсеин бе безапелационна и на държавния шампионат по борба в зала „Христо Ботев“. Световната и двукратна европейска шампионка триумфира в по-горната за нея категория до 65 кг, след като постигна три победи с туш. Спортист №1 на България за 2018-а взе и приза за най-технична състезателка. Наградата за най-резултатна получи Миглена Селишка (50). Трикратната еврошампионка за девойки регистрира 4 успеха с туш и технически туш.

Биляна Дудова, три пъти №1 на континента, пък стана победителка в кат. до 57 кг без борба, тъй като съперничките й не посмяха да излязат. При тежките до 76 кг Мария Оряшкова също бе убедителна, след като ликува на върха с 5 победи.

При мъжете в класическия стил дебютантът при големите Едмонд Назарян бе категоричен и на финала срещу Стефан Григоров – 9:0 в кат. до 55 кг. 18-годишният син на именития Армен Назарян бе обявен и за най-техничен борец на първенството. А най-резултатен стана Кирил Милов (97). Световният вицешампион от 2018-а не даде точка на съперниците си и в 4-те срещи, а финалната приключи с 9:0 срещу Симеон Станкович.

В останалите категории титулярите си взеха златото – Иво Ангелов (60), Тарек Абделслав (87), Айк Мнацаканян (77).

Утре от 10 ч са схватките в свободния стил.

Коментари

Задължително поле