Тайната на елегантността на Еманюел Макрон - костюм за $380

За стила на президента отговаря неговата съпруга Бриджит Макрон

Французите трябва да взимат пример от президента Еманюел Макрон: водещият експерт по мъжката мода Марк Боже похвали стила на френския президент, когато защити мъжкия костюм, към който напоследък все повече хора се отнасят пренебрежително в интервю за La Liberation.

Експертът ежедневно, анализира външния вид на мъжете в програмата Quotidien, и заяви, че те не бива да купуват костюми на стойност 7000 евро. “Костюмите на Макрон, направени от Jonas струват 380 евро и те изпълняват своята функция. Придават му уверен вид, но не го принуждават да изглежда като човек, който се опитва да се открои. Това е умно”.

Френските медии редовно обсъждат стила на Еманюел Макрон и цялата страна знае, че той купува своите костюми в магазина на Jonas & Cie и ги шие при един и същ шивач Лоран Тубуле.

През март, тази година той разказа пред Le Monde за тайните на безупречния външен вид на френския президент, който не изглежда измачкан дори след трансатлантически полети.

От 2015 година Еманюел Макрон купува своите костюми от магазина Jonas & Cie, разположен в парижкия квартал Sentier. През 2017 г. френският таблоид, позовавайки се на свои източници, съобщи, че избраният президент мисли да промени този свой навик и да започне да се облича в Smuggler, която е единствената марка за сака, панталони и ризи, изцяло произведени във Франция. Това намерение предизвика вълна от възмущение сред французите, които вече започнаха да наричат Макрон “президент на богатите” заради това, че патриотичните костюми на Smuggler биха стрували Макрон два пъти повече от аналогичните, купени в Jonas & Cie.

[modula id="3476011"]

“Към нас се обърнаха от администрацията на Бриджит Макрон” - обясни пред Closer източник от Smuggler - “По-късно се обадиха и от кабинета на самия президент”. Преговорите изглежда попаднаха в задънена улица, но много скоро след това самата Бриджит Макрон се обади на Jonas & Cie и ги увери, че президентът остава лоялен към тях, съобщава Paris Match.

За стила на френския президент отговаря именно неговата съпруга и всъщност благодарение на нея той се смята за един от най-елегантните държавни глави в света: Бриджит Макрон според Le Monde лично пише sms на шивача Лоран Тубуле, който облича Макрон. “Именно тя пазарува тук, избира костюми и се обажда на своя съпруг, когато се колебае в своя избор между два костюма”.

В ателието Jonas & Cie, което продава костюми, чиято цена не изглежда шокираща за французите и изглежда сравнително достъпна. Макрон започна да се облича с тях през 2015-а, а това е годината, в която пое поста министър на икономиката на Франция.

Младият министър беше принуден да изостави по-скъпите костюми, които носеше, когато беше инвестиционен банкер в Rothschild & Cie Banque: ако финансистът във Франция може да излиза с дрехи на стойност 1200 евро, то политикът трябва да бъде по-скромен, за да не предизвика гнева на хората.

За опитите на Макрон да флиртува с левите свидетелстват водолазните жилетки, които понякога облича под саката вместо ризите. Съвсем наскоро, на 10 декември, той се появи в костюм и с черна водолазка на среща с белгийския премиер Шарл Мишел. Тогава журналистите се чудеха какво иска да покаже Макрон по този начин, асоциирайки го със Стив Джобс или злодея от филмите за Джеймс Бонд.

Едно от предположенията, които сътрудничката на Ню Йоркър New Yorker - Лоран Колинс, публикува в своя Twitter, бе:

Аз: Защо Макрон е облечен като костенурка?

Французин: Защото това е пресконференция за изменението на климата.

Аз: ??

Французин: Значи е облечен като левичар.

Коментари

Задължително поле