Тайсъна си осигури медал на „Странджа“

Даниел Асенов-Тайсъна (вляво) прави сериозна заявка до момента отново да спечели купа „Странджа“.

Даниел Асенов-Тайсъна си осигури поне бронз в 70-то юбилейно издание на боксовия турнир „Странджа“ в зала „София“. Носителят на трофея за 2017-а постигна втора убедителна победа, като този път се разправи с французина Биял Бенама в категория до 52 кг и стигна полуфиналите. И петимата съдии дадоха превъзходство за българина – 5:0. Лявото кроше на европейския ни шампион отново работеше безотказно и не позволи на противника да контролира дистанцията. За място на финала днес Тайсъна ще се бие с бразилеца Дъглас де Андраде, а сеансът започва от 16,30 часа.

Отлично впечатление до момента остави и Боян Асенов, най-малкият брат на Тайсъна. В категория до 56 кг той се наложи над действащия световен и шампион Кайрат Йералиев (Казахстан) – 5:0. Така на четвъртфиналите талантът ще излезе срещу руснака Назиров.

Същевременно Станимира Петрова си осигури първия медал при жените. В категория до 57 кг световната и двукратна европейска шампионка срази сомалийката Рамила Али, като и петимата рефери дадоха предпочитанията си за нашето момиче. За място на финала Петрова ще се бие срещу Ирма Теста (Италия) днес. Съперничката й е сребърна медалистка от младежките олимпийски игри през 2014-а.

Финалите са утре от 14 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт