Така се връща славата

Така се връща старата слава! ЦСКА доказа, че е отбор №1 на България в Европа!
Думите на Христо Стоичков към цялата общност на ЦСКА "огласиха" празния "Стадио Олимпико". Два дни Камата надъхваше, а "червените" се раздаваха. Малцина са отборите, които се завръщат ядосано след 0:0 като гост на "Рома". Дори гневни, защото... не са победили. Не успя да го направи дори може би най-славният "червен" отбор през 80-те години - два пъти по 0:1
"Без страх и с повече самочувствие!", призова Стоичков в профила на своя бранд H8S преди дуела. Послушаха го! Отдавна живеещият в България бразилец Даниел Моралес добави, че тимът не е обречен. ЦСКА тръгна храбро на "лов за вълци". Атакуваше със зъби и нокти, бранеше се като спартанците на Леонидас пред персийските орди.
Има ли фен на ЦСКА, чието сърце не се е стоплило от мача на "Олимпико"? Разбира се, яд е налице заради новите пропуски на Али Соу. Откакто се провали трансферът му "Дижон", гамбиецът все не може. Кой би се разсърдил на 19-годишния Валентин Антов? Пропусна чисто положение, но се бореше като гладиатор с колекционери на трофеи като Един Джеко, Педро и Хенрик Мхитарян. Скърцаха и зъби заради грешки на Густаво Бусато в края на миналия сезон. Но в Рим бразилецът бе като китайска стена - без значение на съперниците. ЦАР-ят в ЦСКА е Амос Юга. Може би някой не знае - идва от африканската държава Централна африканска република. И по царски той със самочувствие отнема топката, подава, разиграва… Има какво да се желае от Тибо Вион, Джером Синклер, Юнус Санкаре, Георги Йомов, но те нека получат своите 100 дни футбол за адаптация, преди да чуят присъдите.
"Във Вечния град започна събирането на точки! Напред към Швейцария, армейци!", завърши Христо Стоичков. Социалните мрежи полудяха. Най-великият "червен" не спира да подкрепя ЦСКА. В момент когато нуждата е най-голяма. Колко е прав Стоичков! Другата седмица ЦСКА няма да гостува като обречен в Берн. И как да е обречен, като преди месец и половина унищожи много по-именития и силен европейски боец на страната "Базел". Минаха "вълците", сега е ред на "мечките" - символите на Берн.
Еуфорията обаче трябва да спре на мига! ЦСКА не бива да забравя колко е двулик през целия сезон. Прекрасните мачове в Европа контрастират толкова ярко на представянето в Първа лига. Кой отбор у нас не би загубил от "червения" тим, който гледахме в Базел и Рим? Проблемът е, че той "заспива" до следващата евробитка. Дали Стамен Белчев не е успявал да го събуди? Сега Моралес с помощниците Ивайло Иванов, Красимир Чомаков и Кирил Димчев имат задължителна цел - победа над "Царско село". А ако повторят триумфа от "Базел" срещу "Йънг Бойс"? Ще бъде ли нужно търсене на нов треньор? В пространството летят имена след имена на чужденци. Този път Гриша Ганчев трябва да премери 10 пъти, преди да отсече. За да не се повтарят грешки като Милош Крушчич, Едуард Йорданеску и Нестор Ел Маестро.
През тази година мисията "шампион" изглежда много по-реална. Най-вече заради отличните футболисти и разклатената конкуренция. ЦСКА вече доказа защо е отбор №1 на България в Европа! Старата слава се завръща! Време е да докаже, че и "зимният сън" в очакване на 32-ата титла е приключил. Всички предпоставки са налице!

Коментари

Задължително поле