Таксиджия заряза колата с клиенти заради заплахи от пиян и избяга

Снимка: Архив

Таксиджия се уплашил и зарязал колата с клиентите вътре заради заплахи от пиян мъж. Агресивният бургазлия, който прекалил с алкохола на коледната трапеза е задържан за 24 часа.

Инцидентът станал на 26.12.т.г. около 03.50 ч. В Четвърто Районно управление - Бургас е получено съобщение за това, че в района пред бл. 107 в ж.к. "Меден Рудник", таксиметров водач изоставил автомобила си заедно с клиентите. Отишлите на място полицейски служители открили по средата на пътното платно таксиметров лек автомобил "Форд Фокус", с бургаска регистрация, в близост до който били мъж във видимо нетрезво състояние и жена.

Установено е, че това са 39 годишен бургазлия и живеещата на семейни начала с него 36 годишна жена, които били на гости в дома на техни познати за да отбележат Коледните празници. Мъжът употребил голямо количество алкохол, след което решил да се прибира. При качването си в таксито, между него и водача възникнал спор, в резултат на който шофьора спрял, излязъл от таксито и си тръгнал.

Докато полицейските служители изяснявали възникналата ситуация, бургазлията се държал агресивно и заплашително, обиждал ги и се опитвал да ги удари, което наложило задържането му с помощни средства /белезници/.

По време на задържането на място пристигнал втори таксиметров автомобил, с който 26 годишния водач на първото такси се върнал и обяснил, че уплашен от пияния бургазлия, който бил много агресивен към него и го заплашвал/, изоставил автомобила си с клиентите. При вкарването на бургазлията в полицейската кола, той ритал по вратите и седалките, като продължава да буйства.

По случая е образувано бързо полицейско производство.

Коментари

Задължително поле