Такситата във Варна искат нови стоянки и еко тоалетни

Обособяване на нови стоянки и поставяне на екотоалетни на възлови места по маршрутите на такситата. За това настоява браншът във Варна. Писмо с искането е внесено до председателя на ОбС и до комисиите по транспорт, финанси и бюджет от лидера на таксиметровия синдикат "Авто 94" Димчо Иванов.

Той припомня, че община Варна събира вече четири години данък таксиметров превоз на пътници от лицензираните водачи, който е 800 лева на година. Жълтите коли в града настояват за актуализиране на стоянките, което не е правено от 2001 г. и в момента някои не са налични по различни причини, а други са с ограничени места за спиране.

Липсата на места за такси стоянка принуждават шофьорите да обикалят, което води до нерентабилност, задръствания и замърсяване на въздуха. Клиентите спират такси на неразрешени места, което често води до санкции за водачите и затруднение за движението, посочва председателят на синдиката. Той настоява да се обособят нови стоянки на места със засилен пътникопоток, както и да се обозначи поне едно място за такси на автобусните спирки, където има такава възможност.

Сред исканията са още да бъдат поставени знаци от B27, заедно с маркировка М14 до табелите "Такси" на стоянките, за да се забрани престоят и паркирането от други автомобили, а при нарушение шофьорите да бъдат санкционирани и колите принудително премествани. Да има и еко тоалетни до обществените тоалетни, посочва още Иванов. Според него в града са останали по-малко от 1000 таксита при 2600 преди години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право