Талибаните предупредиха Тръмп да не изпраща повече военни в Афганистан

Талибаните призоваха САЩ да се изтеглят от Афганистан в ново писмо, изпратено до президента Доналд Тръмп, посочвайки, че ситуацията е „значително по-лоша“, отколкото той разбира, пише The Hill.

„Предишният опит показва, че изпращането на допълнителни части в Афганистан не води до нищо друго, освен допълнително разрушаване на американските военна и икономическа мощности“, пише в писмото.

Посланието пристига докато министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис разработва по стратегия за справяне с войната. Близо 8400 американски войници в момента провеждат антитерористични операции в Афганистан, а също така обучават и съветват афганистанските сили за сигурност, борещи се срещу талибаните.

„Отбелязваме, че сте разбрали грешките на предшествениците си и сте решили да обмислите задълбочено новата си стратегия в Афганистан“, пишат талибаните в писмото. „Редица искащи война конгресмени и генерали Ви натискат да продължите войната в Афганистан, защото искат да запазят военните си привилегии“, сочат те.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят