Изпуснахме Кипър, но не и първото място, драмата ще е до последно

На 17 ноември 2018 да почерпят

Малък гайдар разплака всички във „Фермата“

Вижте от птичи поглед опустошението след пожарите в Калифорния (ВИДЕО)

Искрен Веселинов, „Обединени патриоти“: Валери Симеонов разговаря с Каракачанов преди да реши за оставката

23 лица с трайни увреждания започнаха работа в община Смолян

Започва Рали спринт Сливен

Ограничават движението по Панаирния мост в Пловдив тази събота

Ето кои са окончателните състави на България и Кипър

САЩ намаляват бойците си в Африка За да се фокусират над заплахите от Русия и Китай

Ралица Паскалева предаде псевдо продуцент на ФБР Измамникът искал да я прави порно актриса

Вино без градус е новата мода Наши производители вече правят експерименти за производството му

Протестиращите майки за оставката на Валери Симеонов: Ще чакаме решението на Народното събрание

Министерски съвет потвърди: Оставката на Валери Симеонов е лично негово решение

Насрочиха процес за бунга-бунга партитата Силвио Берлускони отново на мушката на съдебната власт

Тамплиерите са пазителите на познанието Експерти дискутираха християнската вяра на VІІІ-та научна конференция на тема „900 години Орден на рицарите тамплиери”

Генерал-майор Румен Ралчев, акад. Андрей Пантев и архимандрит Дионисий обсъдиха просветителската традиция на Ордена. Снимка: Денислав Стойчев

„Искам дълбоко да подчертая разликата между „кръстоносци“ и „тамплиери“. Кръстоносците са войниците, тамплиерите са пазителите. Те приемат познанието, което съществува и го донасят на европейския континент”. С тези думи Великият Приор на Велик Приорат България генерал-майор Румен Ралчев откри VIII-та научна конференция на тема „900 години Орден на рицарите тамплиери”.

По думите му изключителни познания по медицина, както и в много други сфери, са стигнали до нас, благодарение на тамплиерите.

Честването на просветителската традиция на Ордена продължи с дискусии в три части. В тях участие, освен генерал-майор Румен Ралчев, взеха и историкът акад. Андрей Пантев, писателят Красимир Джамбазов, проф. Божидар Димитров и други.

На конференцията бяха коментирани въпроси, свързани с християнската вяра и нейното разпространение в Европа, християнските църкви и Орденът на тамплиерите по Светите земи, както и българската следа в Ордена. Засегнати бяха темите за историческите периоди в разпространението на християнската вяра, мултикултурализма и значението на божието единство в религията и в светския живот.

Акад. Андрей Пантев от Софийски университет подчерта космополитната роля на кръстоносното и тамплиерското движение, и припомни историческото значение на други световни революции и бунтове като Френската революция и атентатът в САЩ от 2011 г.

Архимандрит Дионисий от Българската православна църква продължи темата с фокус върху божествено триединство между църквата, светската власт и хората.

Орденът на рицарите е официално признат през 1128 г., когато на 14 януари е свикан църковен събор, на който папа Хонорий II утвърждава ордена и неговия устав.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.