Започна водоподаването към Свищов, Вардим и Царевец В неделя екипите ще продължат работата си по отстраняване на аварията

Професор Весела Кънчева от София: Доктор Емилова е истински природен лекар Да си здрав е естествено състояние, забравено от модерния човек

Движението за тирове е ограничено на ГКПП „Калотина“ от сръбска страна заради срив

Българин нахлу с мачете в ресторант в Истанбул, полицията го уби (ВИДЕО)

Фандъкова: При най-малък дисбаланс в София, спираме водоподаването към Перник

Бурак Йозчивит стана значим исторически герой

Скенер ще изследва дали армировката на взривения блок във Варна не се е деформирала

Арестуваха мюфтията на „Ислямска държава“

Бум на хепатит в областите Стара Загора и Хасково, повечето болни са деца

Иран ще предостави на Украйна черните кутии на сваления самолет

Министър Танева : Продължаваме да търсим подкрепа от държавите за запазване на Националната преходна помощ

Арбанашката църква „Св. Атанас” прие първата си служба от десетилетия насам Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи богослужението

Неизвестни обраха митницата в Благоевград

Свищов и две села остават без вода заради авария Екипи на ВиК работят по отстраняването й

5 хитри начина да свалите „празничното“ тегло Без строги режими и изтощителни тренировки

Тамплиерите са пазителите на познанието Експерти дискутираха християнската вяра на VІІІ-та научна конференция на тема „900 години Орден на рицарите тамплиери”

„Искам дълбоко да подчертая разликата между „кръстоносци“ и „тамплиери“. Кръстоносците са войниците, тамплиерите са пазителите. Те приемат познанието, което съществува и го донасят на европейския континент”. С тези думи Великият Приор на Велик Приорат България генерал-майор Румен Ралчев откри VIII-та научна конференция на тема „900 години Орден на рицарите тамплиери”.

По думите му изключителни познания по медицина, както и в много други сфери, са стигнали до нас, благодарение на тамплиерите.

Честването на просветителската традиция на Ордена продължи с дискусии в три части. В тях участие, освен генерал-майор Румен Ралчев, взеха и историкът акад. Андрей Пантев, писателят Красимир Джамбазов, проф. Божидар Димитров и други.

На конференцията бяха коментирани въпроси, свързани с християнската вяра и нейното разпространение в Европа, християнските църкви и Орденът на тамплиерите по Светите земи, както и българската следа в Ордена. Засегнати бяха темите за историческите периоди в разпространението на християнската вяра, мултикултурализма и значението на божието единство в религията и в светския живот.

Акад. Андрей Пантев от Софийски университет подчерта космополитната роля на кръстоносното и тамплиерското движение, и припомни историческото значение на други световни революции и бунтове като Френската революция и атентатът в САЩ от 2011 г.

Архимандрит Дионисий от Българската православна църква продължи темата с фокус върху божествено триединство между църквата, светската власт и хората.

Орденът на рицарите е официално признат през 1128 г., когато на 14 януари е свикан църковен събор, на който папа Хонорий II утвърждава ордена и неговия устав.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.