Тарек отново пребори конкурентите за титла

Тарек Абдеслам отново ликува с титлата на България на родното първенство по класическа борба в Сливен. В най-интересната битка от състезанието еврошампионът срази основния си конкурент в категорията Даниел Александров с 5:2 и триумфира при 80-килограмовите. Преди това Тарек записа 4 категорични победи и взе приза за най-техничен състезател. А Даниел с една по-малко. Сблъсъкът бе втори официален между двамата, като Абдеслам победи дупничанина и на зимния шампионат. За да запазят и двамата асове в състава, треньорският щаб реши натурализираният египтянин да се бори в по-долната категория на първенството на континента в Нови Сад през април. А ходът се оказа успешен. Тарек ликува с титлата.

Световният шампион от 2011-а Елис Гури се върна на тепиха след близо година пауза. Но още на старта при 130-килограмовите получи растежение и се отказа. Първи стана Милослав Методиев.

За най-резултатен борец бе обявен Николай Вичев (59 кг).

При жените опитната Мими Христова победи настоящата европейска шампионка Биляна Дудова с туш и триумфира при 60-килограмовите.

А в кат. до 69 кг двукратната световна вицешампионка Тайбе Юсеин не допусна изненади и ликува със златото след три победи с туш.

Днес е надпреварата в свободния стил и в останалите категории при жените.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт