Тасева с още 3 медала в Киев

Катрин Тасева прибави още 3 медала от турнира от сериите Гран при по художествена гимнастика в Киев след среброто в многобоя от събота. Във финалите на отделните уреди българката направи много силно съчетание с топка, за което получи 18,150 точки. Това обаче се оказа достатъчно „само“ за още едно второ място, тъй като над всички отново бе победителката в многобоя Екатерина Селезньова (Русия).

Тасева взе сребро и на лента, както и бронз на бухалки, като в двете съчетания имаше няколко неточности. Доста по-слабо бе изпълнението й на обръч, за което получи едва 15,000 т. и остана на последното 8-о място във финала. Селезньова грабна и титлата на лента, а първа в останалите два уреда е сънародничката й Мария Сергеева.

Друга от най-добрите ни индивидуалистки – Боряна Калейн, пък спечели титлата в многобоя на държавното първенство „Жулиета Шишманова“ в Бургас. Тя събра 67,825 точки и остави на 12,5 т. зад себе си Ася Иванова. Трета остана Марина Иванова.

Този уикенд в Двореца на културата и спорта във Варна пък е 22-ото издание на международния и държавен турнир „Руми и Албена“. Участие са заявили 13 български и 16 чуждестранни клуба. Следващата седмица пък е Световната купа в „Арена Армеец“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт