Земетресение от 5,4 по Рихтер в Казахстан

Прокисналият потенциал на естрадата ни С провиснало жарсе шоу не става…

ВМРО предлага химическа кастрация като наказание при изнасилване

Промени в движението в столицата от днес

Амазонка гърми пъдпъдъци в Северозапада

Укротиха река, наплашила село край Монтана

Мъж наръга и уби двама души на гара в Германия

Корианка Килчър в адаптация на „Цветът от космоса“ Ричард Станли съжиявява ужаса на Хауърд Филипс Лъвкрафт

Слънчево време ни очаква днес

Малък самолет падна върху къща в щата Ню Йорк, двама души загинаха

Какво е общото между пикаещо куче и изборите?

20-годишно момиче се изгуби на слизане по Вазовата екопътека, планински спасители я свалиха с въжета

Църквата почита Успение на Свети Иван Рилски

Кметът на Свищов Генчо Генчев: Обстановката на сметището е овладяна

Атентатор самоубиец уби най-малко 63 души на сватба в Кабул

Творческият директор на „София диша”: Около 50 хил. човека посетиха фестивала, всяка година интересът се повишава

„Няма как да кажем точна бройка на посещенията, но приблизително 45-50 хил. човека посетиха фестивала „София диша“. Това каза в интервю за „Фокус” творческият директор на фестивала „София диша” Стоян Николов.

„Всяка година интересът се повишава. Тази година имаше много повече посетители”, посочи той и допълни, че са били проведени доста голям брой социални инициативи и обществени каузи.

„Освен каузите, които бяха застъпени за всяка една от зоните, като „Не на насилието над деца”, подкрепата на хората в неравностойно положение, подкрепа на българските културно-творчески индустрии, на младите таланти, на здравословния начин на живот и спорт в града. Всяка една от каузите беше представена от самите участници и от различни организации, които се занимават с тези дейности специфично”, обясни творческият директор.

„Последната неделя затворихме част от бул. „Ал. Стамболийски” в частта му от църквата „Св. Неделя” до бул. „Христо Ботев”, където няма градски транспорт. Имаше лесни и алтернативни маршрути. Булевардът е успореден на бул. „Тодор Александров” и на ул. „Алабин”, коментира Стоян Николов.

„Мисля, че проблем за гражданите не беше създаден. Естествено, винаги има хора, които проявяват недоволство, но смятаме, че само за един неделен ден в август, проблемът не е кой знае какъв. Това се компенсира от многото фенове, които посетиха фестивала”, каза още той.

Стоян Николов коментира и броя на участниците във фестивала.

„Броят на участниците е доста сериозен- между 250-300. Реално една група от 5-7 човека я смятаме като един участник. Не всеки, който иска може да участва. Имаме сериозна селекция, която се случва в рамките на годината. Предстои да обявим записването на новите участници за 2017 година”, допълни той.

„Не бих могъл да кажа, че всеки, който е изявил желание е могъл да се включи във фестивала. Имаме сериозен екип, който се занимава с това да селектира участниците и те да бъдат най-добрите”, коментира Стоян Николов.

„Опитваме се да предоставим възможност за всекиго да има нещо интересно. Имаше тотално различни неща, които бяха определени от тематичните зони. За децата имаше детска програма, за хората, които се интересуват от спорт имаше спортна програма и изцяло творчески участници. На голяма сцена имаше много музикални банди, диджеи, визуални артисти, перформинг”,обясни творческият директор.

„Нов елемент във фестивала беше велогардеробът, тъй като много от посетителите на събитието идваха със велосипеди. Те можеха да ги оставят в специално изграден за събитието гардероб, така че спокойно да могат да посетят събитието и да си тръгнат със своя велосипед”, посочи той.

„Моята лична оценка след края на фестивала е, че тази година той стана по-добър и работим за това да става все по-добър”, каза още Стоян Николов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.