Телевизията на БСП тръгва от декември по кабел и сателит

"Избрахме името "Българска свободна телевизия", защото вярваме, че в нея ще бъде изразявано свободно мнението на хората, без страх, а истината и фактите да се представят такива, каквито са, без цензура". Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова при внасянето на документите за лиценз на БСТВ в СЕМ. Тя заяви, че с откриването на медията, левицата иска да помогне на България- от 111-то място да се придвижи напред.

"Искаме до декември, тази година, телевизията да стартира, но това зависи от СЕМ. Засега ще се разпространява по сателит и кабелната мрежа, ще има основно новини и публицистични предавания. Имаме и много подадени кандидатури за работа", каза още лидерът на левицата.

"Телевизията ще бъде обществена. Имаме желанието да бъде интересна и ще заложим на информацията и публицистиката", заяви Любомир Коларов, управител на Българска свободна медия. Той добави, че обществото се нуждае, преди всичко, от точна, ясна и проверена информация, която да разкрие истината за ситуацията у нас и в чужбина. "Девизът на нашата телевизия ще бъде: "Бъди свободен", обяви Любомир Коларов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България