Телевизия "Алфа" тръгна отново с послания срещу Валери Симеонов

Възобновено е излъчването на телевизия „Алфа“. В момента телевизията излъчва интервю с президента на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа Ян Захрадил, който в края на миналата седмица беше гост на съвместен форум на "Атака" и „Презареди България“ на Николай Бареков.

Програмата на телевизията бе прекъсната на 15 октомври в 19.00 часа. Тогава на екрана се появи съобщението „Телевизия Алфа спря. Питайте правителството защо“.

Във вторник вечерта на черен фон с бели букви едно след друго се появиха няколко съобщения, за чийто автор се посочва Волен Сидеров. В тях лидерът на ПП „Атака“ обяви коалиционния си партньор в „Обединени патриоти“ Валери Симеонов за човек на милиардера Джордж Сорос.

Текстовете на съобщенията гласят следното:

„Сорос от десетилетия работи за разбиването с християнството, българската нация и идентичност. Той налага джендъризма и еднополовите бракове. Днес той има свой вицепремиер в българското правителство. Битката срещу соросоизма е битка на утрешния ден! Българи, определете а чия страна сте“.

„Как Сорос още управлява България - Истанбулската конвенция щеше да мине под натиска на ГЕРБ - Цветанов и НФСБ - Валери Симеонов, ако не бях се противопоставил яростно“.

„Как Сорос още управлява България - На 15 октомври вицепремиерът Симеонов по БНТ влезе в ерес по повод искането за разкол в Македония, нанесе удар по българската история и се постави над църковните канони с думите: „Не виждам защо канонът трябва да бъде спазван...“ Призовавам премиера да каже това позиция на българското правителство ли е“.

„Човекът на Сорос в правителството - Валери Симеонов атакува Православието в разрез с всички църковни канони. Работи за разкол на църквите в Украйна и Македония. Призовах премиера да вземе отношение. Не взе“.

Съобщенията на телевизията станаха повод депутатите от НФСБ да снемат доверието си от Волен Сидеоров като председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“.

Междувременно Николай Бареков отправи покана към Валери Симеонов и Красимир Каракачанов за европейския форум в Кишинев.

"Като лидер на единствената призната политическа партия в Европа /ПП „Презареди България” и член на европейското ръководство на консерваторите /АКРЕ/ с огромна тревога наблюдавам всекидневните скандали в консервативно-патриотичната част на българското управление. Не съм очаквал, че отправената от мен покана в качеството ми на европейски политик, получил международно признание, към трите политически партии да се присъединят към фундаментален патриотично-консервативен блок за европейските избори ще предизвика подобен емоционален изблик и дори проява на завист и агресия от лидерите на тези формации.", се посочва в съобщение до медиите, разпространено от ПП „Презареди България”.

Оказва се, че искайки да направя добро за консервативната идея в България и в Европа, съм на път да разпадна цяло правителство на „стабилността”, без дори да присъствам на територията на България, а много често и на територията на европейския континент. Надявам се случващото се пред очите ни да не е заради личното отношение на определени политици към моята персона, отбелязва още Бареков.

Той отправя благодарност към Волен Сидеров и ПП „Атака”, че са откликнали на поканата му и ще присъстват на форума на консерваторите в Кишинев и призовава Валери Сименов и Красимир Каракачанов да обмислят събитията от последните дни и също да откликнат на поканата му, и да вземат участие в най-висшия форум на европейските консерватори.

 

Коментари

Задължително поле