Вежди Рашидов: Надявам се, че Борисов и Радев ще се разберат като мъжкари

Самолет с 66 души на борда катастрофира в Иран

Шумен почита паметта на Апостола на свободата

Гришо срещу Федерер на финала в Ротердам Българинът досега няма победа срещу швейцареца

Тръмп разкритикува ФБР за пропуските му във връзка със стрелбата в училище във Флорида

Д-р Димитър Петров: Има тотална намеса в управлението на здравната каса

„Спейс Екс“ отложи изстрелването на испански сателит

Доналд Тръмп: Изборите през 2016 г. не са повлияни от руснаците

Отбелязваме 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

МВнР осъди провеждането на Луковмарш

Президентът на Армения: Азербайджан да се откаже от нереалистичните си очаквания в Нагорни Карабах

Сирни заговезни е, иска се прошка

Втори боен кораб на САЩ навлезе в Черно море

ЕС премахва геоблокирането

Облачно ще бъде времето днес

Телекомите в Европа апелират за по-малко регулация на сектора

Атанас Добрев, заедно с Мария Габриел и главните изпълнителни директори на други европейски телекоми на годишната среща на ETNO

ТГлавният изпълнителен директор на VIVACOM Атанас Добрев взе участие в годишната среща на Eвропейската асоциация на телекомуникационните оператори ETNO. Основната тема на дискусиите беше „Европейските регулации в дигитализацията във времена на промени“.

Нуждаем се от балансирана, прозрачна и предсказуема регулация, която да стимулира предлагането на нови услуги на потребителите ни и създаване на нови работни места в страните от ЕС. Това подчерта от подиума на годишната среща на – ЕTNO (www.etno.eu) главният изпълнителен директор на VIVACOM Атанас Добрев.

Заедно с Мария Габриел, европейски комисар по въпросите за цифровата икономика и цифровото общество, както и с главните изпълнителни директори на Deutsche Telekom  – Timotheus Höttges, Orange – Stephane Richard и Qualcomm Europe – Enrico Salvatori, Атанас Добрев обсъди проблемите в проекта за ново европейско телеком-законодателство през призмата на дигиталното бъдеще на обединена Европа. „Промяната ще се случи и тя несъмнено ще доведе до нов начин на живот и до нови бизнес правила“, каза той. „Важното е доколко  европейските компании  ще участват в тази промяна и дали ще имат възможност да са неин двигател. Ако има опасност, то тя не е в задаващата се цифровизация, а в това кой ще я случва – европейските телекоми или компаниите зад океана, които имат много по-голяма свобода на действие и обхват.“ От дискусията още стана ясно, че европейските телекоми се притесняват от усложнената регулация и стеснен спектърен обхват в сравнение с конкурентните оператори в Щатите.  Участниците в разговора подчертаха необходимостта от повече свобода и възможности за възвръщаемост на инвестициите. По отношение на тенденциите в европейските регулаторни политики, в хода на разговора Атанас Добрев сподели: „Телеком операторите в Европа трябва да имат свободата да рискуват. Не би било успешно да се опитваме да ограничаваме бъдещето преди то да се е случило. Моят апел към регулаторните органи е: оставете индустрията свободна от рестрикции и нека конкуренцията е основен регулаторен двигател. Това би бил верният път, който подхожда на Европа.“

В диалога на трибуната Добрев изрази подкрепата на телеком-сектора за усилията на българския еврокомисар Мария Габриел при отстояване предложените от ЕК политики за дерегулация и стимулиране на инвестициите и иновациите. Той заяви също интереса на VIVACOM от сътрудничество с българското правителство относно намаляване цените за роуминг със страните от Западните Балкани.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.