Прокуратурата предаде на съд мъж, причинил смърт на пътя

Отварят за гражданите буферния паркинг на метростанция „Стадион Васил Левски“

Славея Сиракова отлага сватбата

Гуна Иванова снима клип с Брас Бенд Сандански Събраха македонски песни във фолклорна китка

Петима отиват на съд за трафик на мигранти от Турция към Западна Европа

Изящен фамилен орган от началото на 19 век дариха наследници на Варненската опера

Главният прокурор: Протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев са опит за политически натиск

Остро въглеоксидно отравяне е причината за смъртта на майка и син в Търговище

Министър Петков: Пенсиите може да нараснат и с повече от планираното

Държавата направи много, за да намали нелегалната търговия на тютюневи изделия в България Интервю с Мила Маречкова, управител и директор Маркетинг и търговия в Бритиш Американ Табако България

66-годишен пострадал при срутване на плоча при ремонт

Мъж се самозапали пред агенцията за бежанците на ООН в Женева

С четене деца дариха монитор за бебета

Територията на Русия се увеличава заради топенето на арктически лед

Полицията в Есекс: Сред намерените тела има един тийнейджър

Темеужка Петкова се срещна с лекари от община Омуртаг

В неделя всеки ще даде гласа си за тази партия, която смята за най-достойна. Всеки дава обещания „на килограм”, но ние не поемаме нито един ангажимент, който да не можем да изпълним. Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ-Търговище Теменужка Петкова пред лекари и медицински сестри в Омуртаг.

„Имах възможността да участвам в екипа, който разработваше програмата за следващия управленски мандат. И в изключително важния сектор, какъвто е здравеопазването, всеки наш ангажимент е реално решение”, сподели Теменужка Петкова. Тя допълни, че за българското здравеопазване е важно на първо място въвеждането на електронна здравна карта като според нея това ще е добро решение за цялата система.

„Следва да се отдели и необходимото внимание на профилактиката, да се наложи като неизменна част от културата на обществото ни. В тази връзка планираме и промени в нормативната уредба, които да задължават всеки един от нас да посещава профилактични прегледи”, каза водачът на листата.

Теменужка Петкова обясни, че близо 4 млрд. лв. на година е необходимият финансов ресурс на държавата за здравеопазване. „Ще подобрим контрола на разходване на средствата в здравната система. Здравеопазването е един от ключовите ресори, които ще бъдат управлявани от ПП ГЕРБ”, посочи Петкова.

Тя поясни, че в сектор „Здравеопазване” е предвидено още стабилизиране на здравноосигурителния модел чрез административни и законодателни мерки за повишаване събираемостта на здравните вноски, както и въвеждане на електронна рецепта и електронно направление

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.