Теодор Седларски: България e гореща точка за инвестиции

„Време е България да се популяризира като една гореща точка за инвестиции. Страната ни е по-известна навън като привлекателно място за инвеститори, място с високотехнологични хора, със стабилна икономическа среда, място, където хората са отворени към новото и това го споделят нашите западни партньори“. Това заяви министърът на икономиката Теодор Седларски по време на четвъртата конференция „Индустриално строителство и инвестиции“. По думите му това е впечатление на производители, чието качество на продуктите у нас е по-високо от това на производствата им в Западна Европа.

„Проблем е липсата на млади хора, които да направят възможно разширяването на тези големи инвестиции в България. Затова приоритетът ни се очертава да е стимулирането и мотивацията на младите хора, които са навън, за да видят, че имат осигурени кариерни пътеки.

У нас има високотехнологични производства на много високо ниво. България би могла да постигне цялостно произвоство в областта на автомобилната индустрия, като запази добавената стойност в сектора у нас", уточни министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес