Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 20 август 2019

Тереза Мей разпореди всички министри от кабинета й да представят персонален проект за Брекзит

Тереза Мей

Министър-председателката на Великобритания Тереза Мей поръча на всеки член на правителството да представи план за излизане на страната от Евросъюза. Задачата е поставена на фона на опасения, че някои държавни служители може да се опитат да провалят Брекзит, пише „Сънди телеграф“. Тереза Мей е поискала от всичките й колеги планове за действие, в които да изложат как техните отдели могат да направят Брекзит функционален, предаде БНР.

Следващата седмица Мей възнамерява да изслуша титулярите на министерствата на работна среща в лятната си резиденция Чекърс. Много от министрите в институционален план са заинтересовани от запазване на статуквото, е заявил източникът на вестника.

„Съдни телеграф“ отбелязва, че две трети от членовете на британското правителство по време на агитационната кампания преди референдума са подкрепяли запазването на евроинтеграцията. На референдума на 23 юни мнозинството британци гласуваха страната им да напусне ЕС.

На среща в правителствената резиденция Чекърс, Тереза Мей е поискала от министрите, 2/3 от които водиха кампания за оставането на страната в ЕС, да поемат необходимата отговорност за реализацията на Брекзит. Всичко това се случва след оплаквания, че проевропейски настроените служители спъват работата на привържениците на Брекзит, особено на онези в новото министерство за Брекзит.

Масло в огъня наля и бившият министър лорд О’Донъл с изявлението си, че Брекзит не е неизбежен, защото Великобритания би могла да остане в рамките на един нов реформиран ЕС.

Тереза Мей има среща с министрите от кабинета в сряда, а в края на седмицата ще пътува за срещата на лидерите на държавите от Г-20 в Китай. Очаква се британският премиер да използва тази среща, за да изтъкне големите възможности, произтичащи от Брекзит, особено що се отнася до сключването на взаимноизгодни двустранни търговски договори.

Премиерката Тереза Мей обеща да изпълни волята на народа. За началото на 2017 г. са запланувани преговори за прилагането на член 50 от Лисабонския договор, предвиждащ механизъм за излизане от ЕС на държава-членка. Процесът ще продължи две години.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Браво! Задължително е да изгони всички безродници, смятащи да лижат брюкселския задник заради лични облаги. У нас величаехме тези боклуци и затова сме на туй дередже.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.