Мъж е открил мумифицирано тяло в своя къща в с. Антимово

Спипаха 400 литра нелегален алкохол в къща в Поликраище

Има риск от разхлабване на фискалната политика

Задържаха младеж, пребил жена от Елена

Неправоспособен и пиян водач карал мотор без номера

Проф. Георги Рачев: Катастрофалните сценарии за климата не се потвърждават, но продължава бавното затопляне В Черно море толкова високи температури не са регистрирани от 40 години, каза климатологът

На 79-годишна възраст почина Жорж Ганчев

Друсат се с райски газ в заведенията по морето

Григор Димитров падна с още 4 места в световната ранглиста Това е най-лошото класиране за българина от 28 май 2012 г.

Руски изтребител летя в близкия комсос (ВИДЕО)

Изтича срокът за подаване на заявления за АЕЦ „Белене“

Каква е разликата между добрия и страхотния адвокат?

Румяна Арнаудова: Мартин Трифонов е убил детето с камък

Датският премиер: Идеята да продадем Гренландия на САЩ е абсурдна

Семейство с деца излетя от пътя заради коне в Благоевград

Технически проблем „чисти“ въздуха в Девня

Град Девня системно е обгазяван. Данните от системата за наблюдение на атмосферата обаче не потвърждава замърсяване.

Въпреки това, жителите на девненския квартал „Повеляново”, който е в близост до промишления комплекс, казват, че усещат задушлива миризма и парене в очите. Хората споделят, че от заводите излиза голям жълт облак с мирис на амоняк.

В бюлетина на Националната система за контрол на въздуха, която ежедневно мери фините прахови частици, въглеродния оксид и други показатели, не присъстват данни за Девня и Варна да има превишения на нормите в качеството на въздуха.

Оказва се, че в десетина големи градове има технически проблем с анализаторите на данните. От Изпълнителната агенция за околна среда твърдят, че едва 5% от апаратите не работят, което не се отразява на цялостния извод, че дишаме чист въздух.

От химическия завод в Девня отричат производството им да вреди на околната среда. Стационарната лаборатория, която прави измерванията обаче е на километри от замърсения квартал. Общината иска преместването й.

Досега източникът на замърсяване не е бил идентифициран. За една седмица в квартала е разположена мобилна лаборатория, която ще следи данните.

/БТВ/

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Чак до Аспарухово стигат миризмите и прсхоляка на Девня. От години има отлагания от фин прах по прозорците. Прането пожълтява когато е на терасата. Тези от лабораториите са мошенници, защото не могат да се изправят срещу частните корпорации. Пък и никой не им вярва.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.