Тийн сензацията Алма, пред "Труд'': Много от песните звучат еднакво, искам да се отлича

До края на месеца излиза втората ми песен Don’t Know, отново работих с Monoir

Отивам да уча в Англия, ще наблегна на музиката и философията

- Алма, дебютната ти песен Perfect оглави класацията за най-излъчвани песни у нас 16 последователни седмици. Очакваше ли този успех, когато я създаваше?

- Не съм очаквала подобен успех, но истината е, че около мен има много хора, които вярват в мен и които много харесаха песента още когато я записахме, преди нейната премиера. “Perfect” беше моят първи опит в студио, проверка на това, което може да се получи между мен и румънския продуцент Крис Тарчеа (Monoir), който е един от тези, които най-много ме подкрепят.

- Perfect е на английски и испански, но има голям успех освен у нас и в страни като Полша и Русия. Какъв е твоят коментар за това постижение?

- Никога не съм си представяла дори ще видя моя песен в Spotify или мое видео в YouTube. Не ми е идвало на ум, че моят глас ще звучи в толкова много държави и то още с първата ми песен. Този успех единствено може да ме мотивира да продължа да правя музиката, която харесвам и всеки ден да полагам усилия, за да ставам все по-добра.

- Следиш ли класациите и интересуваш ли се от това какво пишат хората в коментарите, например?

- Много хора казват на артистите да не четат коментарите по техен адрес и са прави. Въпреки това аз понякога отварям, за да видя какво се случва и се радвам, че по-голямата част от тях са положителни. Да четеш толкова мили коментари, написани от хора, които те подкрепят, е най-голямата награда за един артист. Случва се да попадна и на някой друг негативен коментар, но се старая да не обръщам внимание. Относно класациите - не ги следя, само ми казват какво се случва и не мога да повярвам.

- Ти си само на 15 години, а твоя песен вече е в плейлистата на музикалния гигант MTV. Как смяташ да продължиш да развиваш кариерата си след такъв първоначален успех?

- Не съм спирала да работя. Почти всеки ден свиря на китарата и създавам различни мелодии и текстове. Непрекъснато се въртят нови и интересни идеи в главата ми. До края на този месец предстои да излезе втората ми песен Don’t Know, по която отново работих заедно с Monoir. Нетърпелива съм да я споделя с хората, които се заинтересуваха от мен и моята музика.

- Каква музика обичаш да слушаш самата ти?

- Не бих мога да се огранича само до един конкретен стил. Слушам всичко от класика до рок. Обичам джаз, поп, хип хоп, както и алтернативна музика.

- Кои изпълнители те вдъхновяват и има ли такива, на които би искала да приличаш?

- Харесвам Били Айлиш, Джорджа Смит, Съмър Уокър, Сабрина Клаудио и толкова много други артисти, но не искам да приличам на някой от тях. Те са страхотни професионалисти и им се възхищавам, но ще се стремя да запазя своята индивидуалност. Голяма част от изпълнителите в днешно време се опитват да подражават на някой друг и вероятно в един момент на хората им омръзва да попадат на песни с еднакво звучене и на артисти със сходна визия. Опитвам се да създавам колкото се може по-оригинални неща и музиката ми да стане разпознаваема.

- В момента не живееш в България, а в Берлин. Разкажи ни за живота на един тийнейджър в чужбина.

- Аз не смятам, че съм по-различна от нормалните тийнейджъри, просто ми се случват по-необикновени неща. Всеки ден ходя на училище, тренирам, излизам с приятели и се разхождаме в парка. Много обичам Берлин, защото там никога не е скучно.

- Какво смяташ да следваш след няколко години?

- Имам време, за да реша, но мога да споделя, че след няколко месеца отивам да уча в Англия и съм много развълнувана. Там ще мога да правя A Levels, което означава, че ще изучавам в дълбочина само няколко предмета. Ще наблегна на музиката, философията, немския език и култура.

- Освен теб има и друга известна изпълнителка със същото име. Наясно ли си с нея и би ли използвала псевдоним занапред, ако успехите ти продължават да растат в световен мащаб?

- Още в началото беше ясно, че има не една, а дори две Алми сред изпълнителките в Европа. Съзнателно не променихме името ми обаче, въпреки че обсъждахме казуса, тъй като имаше голяма компания, която се интересуваше от парчето, но при условие, че си сменя артистичното име. Не бих използвала псевдоним, защото няма друго име, което да ме описва по-добре. Освен това музиката, която правя е различна. В България например почти никой не е чувал за другите, в Полша, Русия, Румъния, Гърция, Турция - също.

Коментари

Задължително поле