Тити Папазов: Божков ми даде акциите, не съм параван на никого

Константин Папазов

Константин Папазов е новият силен човек в „Левски“. Баскетболният треньор ще получи мажоритерния дял акции на футболния клуб от досегашния собственик Васил Божков. След поредица от разговори между двамата, бизнесменът, който понастоящем е в Дубай, е склонил да се раздели с пакета от 86.6% от акциите на Папазов. Въпреки че наставникът на „Левски Лукойл“ изрази желание да пътува за ОАЕ, това не се налага. Божков ще изпрати ценните книжа по DHL.

„Голямата новина от днес е, че г-н Божков и г-н Попов няма да фалират „Левски“ – обяви Папазов пред БТВ. - Това означава, че ще изпратят акциите и ще може да спасим клуба. Благодаря им от името на хората, които обичат отбора. Акциите ще бъдат в мен. Чух, че Павел Колев казва, че няма лостове. Аз бях този лост през последните 2 месеца. Никой в клуба не се сети да се обади 3 месеца на г-н Божков, да го попита как е. Аз бях този, който го направи, воден от каузата."

Папазов даде да се разбере, че никой не стои зад него и не желае името му да бъде свързвано като параван на човек в сянка. Подобен сценарии бе на път да се случи в началото на 2019-та, когато за кратко акциите попаднаха в Христо Йовов, но „синята“ общност даде да се разбере, че не одобрява такъв модел.

„"Огорчен съм от подмятанията, че аз мога да бъда параван на някого или подлога – поясни със сълзи на очи треньор №1 по баскетбол у нас за последното десетилетие. - Заклевам се тук, че това няма да се случи. Никой няма зад мен. Зад мен е „синята“ общност. Кой ще дава пари е моя лична отговорност. „Левски“ показа от 1 фавруари до 14 март на какво е способен. Обикновения „син“ фен. Най-малко 85% от привържениците не са се включили още в тази кампания. Няма как да накараш някой да дава, когато знаят, че друг дава. Аз съм максималист, знам, че няма да продължава вечно."

Папазов отрече напълно появилите се информации, че финансирането на клуба може да бъде поето от Валентин Златев или „Ефбет“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ