Титла донесе 3000 лв. на роден джудист

Ивайло Иванов (отгоре) ще се присъедини към отбора на лагера в Турция след Гран при на Анталия. Снимка СПОРТАЛ

Най-добрият ни джудист Ивайло Иванов бе премиран с 3000 лв. от родната федерация за последната си титла от турнира в Маракеш (Мароко). Асът ни в категория до 81 кг получи наградата от президента Румен Стоилов и заместника му Даме Стойков. С този успех Иванов се изкачи до 10-то място в световната ранглиста и засега е сигурен участник за олимийските игри Токио 2020, където продължават най-добрите 18. Янислав Герчев другият ни медалист от Макареш, пък заслужи 1000 лв. за бронза в категория до 60 кг. Засега той е 28-и в класирането, но реално е доста по-напред. За игрите продъжава само един представител от страна, с изключение на домакините, където са двама.

Президентът Стоилов разкри, че страната ни е подала кандидатурата си за домакинство на Евро 2021 за мъже и жени. А дали тя ще бъде одобрена, ще стане ясно през април. Тогава у нас на инспекция пристига делегация на европейската централа.

След награждаването медалистите се срещнаха с министър Красен Кралев, който ги поздрави за успеха. От днес националите започват подготовка на Белмекен, като Иванов ще остане 25 дни. А останалите ще стартират на Гран при в Анталия (5-7 април).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт