„Тихият Ангел“ ще се бори за Оскар

Документалната филмова лента ''Тихият Ангел'', пожънала голям успех сред българските зрители в дългата и в телевизионната си версия, ще бъде представен на различни фестивали като крайната цел е номинация за наградата „Оскар“ в категорията за документален филм, обявиха Неди Джон Крос и екипът му. Toва може да се осъществи само при условие, че филмът получи подкрепа за номинация и от българската държава.

,,Тихият Ангел“ е документален разказ за живота и делото на Добре Добрев, известен сред хората като дядо Добри, разпознаваем от мнозина като „най-смирения човек на света“ или „светецът от Байлово“. Добре е надживял две световни войни, смените на политическите режими, както и страстите на новото време. Филмът е вдъхновяваща, истинска история за силната вяра и себеотдадеността.

Историята на дядо Добри е изключителна. Хората, които са имали щастието да се докоснат до него, са променили битието си завинаги. Неговият пример трябва да бъде споделен със света и именно това е амбицията на екипа.

През декември миналата година „Тихият Ангел“ беше отличен като най-добър документален филм в рамките на “United Film Festival“ в Лос Анджелис.

Коментари

Задължително поле