Тихомир ще скача на две Диамантени лиги

Тихомир Иванов ще стартира на две Диамантената лига този месец. Най-добрият ни състезател в скока на височина е получил покана за турнира в Париж на 24 авгут и за финала в Цюрих седмица по-късно. През този сезон плевенчанинът стана първи на универсиадата в Италия с 230 см, а преди това се нареди 4-ти на континенталния шампионат на закрито в Глазгоу с 222 см.

През уикенда Иванов ще скача и на европейското отборно първенство в Хърватия. Там България ще бъде с 52 състезатели, които днес отпътуваха за Вараджин. Ивет Лалова ще бяга на три дисциплини – 100 м, 200 м, както и в щафетата 4 по 100 метра. Тя ще пристигне директно от Италия, а олимпийската вицешапионка Мирела Демирева идва от Холандия за скока на височина. Спортист №1 на България за 2015-а Габриела Петрова е заявена в скоковете на дължина и в тройния.

Тази година влиза новото правило на Европейската атлетика, според което само победителят ще се изкачи в първа лига за следващия сезон, а последните 5 отбора ще изпаднат в по-долната група. Съперници на нашите ще бъдат съставите на Хърватия, Естония, Австрия, Кипър, Дания, Грузия, Израел, Латвия, Люксембург, Малта и Словения.

Коментари

Задължително поле