Турция може да закупи нови комплекси С-400 от Русия

Прокуратурата предаде на съд мъж, причинил смърт на пътя

Отварят за гражданите буферния паркинг на метростанция „Стадион Васил Левски“

Славея Сиракова отлага сватбата

Гуна Иванова снима клип с Брас Бенд Сандански Събраха македонски песни във фолклорна китка

Изящен фамилен орган от началото на 19 век дариха наследници на Варненската опера

Главният прокурор: Протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев са опит за политически натиск

Остро въглеоксидно отравяне е причината за смъртта на майка и син в Търговище

Министър Петков: Пенсиите може да нараснат и с повече от планираното

Държавата направи много, за да намали нелегалната търговия на тютюневи изделия в България Интервю с Мила Маречкова, управител и директор Маркетинг и търговия в Бритиш Американ Табако България

66-годишен пострадал при срутване на плоча при ремонт

Мъж се самозапали пред агенцията за бежанците на ООН в Женева

С четене деца дариха монитор за бебета

Територията на Русия се увеличава заради топенето на арктически лед

Товарят бизнеса с разходи за камери

Поставянето на камери в данъчните складове ще изисква сериозни разходи от страна на бизнеса.

Изискват твърде големи инвестиции от предприятия за козметика, бои и лакове

Няколко организации имат обща позиция

Да отпадне предложението за поставяне на камери в данъчните складове за производство на акцизни стоки и на автоматизирани системи за измерване в реално време на количествата енергийни продукти в предприятия за растителни масла, козметика, бои и лакове. За това настояват от БСК, Българската петролна и газова асоциация, Националната организация на митническите агенти, Националното сдружение на българските спедитори и Съюза на производителите на растителни масла и маслопродукти.

Промените в Закона за акцизите и данъчните складове вече са внесени от кабинета в парламента. Предложението за поставяне на камери, които да разпознават номерата на камионите, влизащи и излизащи от предприятията за акцизни стоки, би довело до необходимост от значителни разходи, пише в мотивите на бизнеса. Същевременно митничарите няма да следят камерите в реално време, а ще преглеждат записите при констатиране на нарушение. Това поставя въпроса каква е ползата от камерите, след като записите ще се ползват едва след като нарушението е извършено, а видеозаписите нямат доказателствена стойност пред съда, питат браншовите организации. Сериозен разход изисква и предложението камерите да работят поне 24 часа след евентуално спиране на тока.

Бизнесът дава и сериозни аргументи срещу въвеждането на автоматизирани системи за измерване на енергийните продукти с двойно предназначение. Промяната би засегнала широк кръг от предприятия за растителни масла, козметика, лекарства, бои и лакове, каучукови изделия, нанасяне на покрития върху дърво и метал, фирми от печатарската индустрия и др. Въвеждането на системи за измерване е изключително скъпо и при повечето предприятия надвишава неколкократно годишната стойност на използваните енергийни продукти, а в много случаи и технически е невъзможно, посочват бизнес организациите.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.