Тома Белев се скри от „Шалом“

Тома Белев се скри от еврейската общност и нямаше достойнството да отиде лично да се извини заради поста си във фейсбук – „най-евтино са пътували евреите в конските вагони – напълно безплатно“.

Вместо него, да замажат гафа на Белев опитаха представителите на ръководството на „Демократична България“ Христо Иванов, Атанас Атанасов и Борислав Сандов, в чиято листа „природозащитникът“ е кандидат за общински съветник в София.

Но това се случи близо седмица след поста на Белев, когато „десните“ разбраха, че написаното от него вреди на предизборната им кампания за кмет на София. Тоест те не отидоха да се извиняват от морални човешки подбуди, а лицемерно, водени от политическите си интереси.

Пред заплахата от сериозен отлив на избиратели в навечерието на местните избори в неделя, Иванов, Атанасов и Сандов поискаха среща с организацията „Шалом“ и Централния израилтянски духовен съвет.

По време на разговора те заявили, че „искрено се присъединяват към извиненията на Белев“.

Но наясно ли са от „Демократична България“, че „екологът“ не поднесе извинение? Първо той отказваше да изрази съжаление, оправдавайки се, че думите са му извадени от контекст. Такова нещо няма, защото публикацията му е написана точно и не подлежи на тълкуване.

Десетки хора във фейсбук го убеждаваха да изтрие поста си и да се извини за подигравката с Холокоста. Той отказа. Накрая пусна публикация, от която вместо разкаяние, лъхаше самонадеяност и нахалство. Именно към това се присъединяват лидерите на „Демократична България“.

Явно сред приближените на Тома Белев, какъвто е самопровъзгласилият се за еколог Петко Ковачев, продължава гаврата с еврейския народ и Холокоста. В пост във фейсбук Ковачев нарича представителите на Федерацията на ционистите в България с още по-грозен и гнусни обиди. Същото прави и друг привърженик на „дясната“ коалиция Ангел Катушев (виж снимките).

В същото време симпатизанти у членове на „Демократична България“ питат в социалните мрежи защо Тома Белев е поставен в листата с кандидати за общинари в София? Те задават въпроса с какво „екологът“ държи лидерите и те не смеят да го отстранят, а вместо това се присъединяват към лицемерното му извинение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България