Тома Биков: БСП сами си поставиха капан за партийната субсидия

Това не е капан за БСП, това е една тема, която дойде покрай друга тема. БСП сами си поставиха капан с неясния законов текст от 2005 година, каза по Канал 3 депутатът от ГЕРБ Тома Биков по повод предложението на управляващите партийната субсидия да се намали на 1 лев.

Със законовите промени ние прекратяваме тази практика. Ние можем да се оправим и с 1 лев субсидия – имаме достатъчно гласове, имаме и други начини за финансиране. А по отношение на обвиненията за кризисния пиар – не знам ние да сме в криза. Нашата цел не е пиар, заяви Биков.

Наясно сме с всички рискове при едно подобно решение. Въпросът е да предизвикаме един дебат и да видим кой за какво се бори. Омръзна ни да сме виновни за всичко. За да бъдем пределно ясни, ние казваме, че сме готови на това, а оттук нататък нека всички партии кажат своите позиции по темата, коментира депутатът от ГЕРБ.

По думите му преди евроизборите лидерът на БСП Корнелия Нинова и водачът на листата Елена Йончева са "надували балона", но на вота са се сблъскали с реалността и все още не могат да преодолеят изборната загуба.

Коментари

Задължително поле