БФС обсъжда заплатата на Дерменджиев

На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Томислав Дончев: Гневът на хората в Габрово е справедлив

Гневът на хората в Габрово е справедлив, призивът ми към всички е да протестират по мирен начин. Това заяви на извънреден брифинг в Габрово вицепремиерът Томислав Дончев. Той призова всички към спокойствие и разум и посочи, че част от ранените протестиращи са пострадали от „приятелски огън“.

„Призивът ми към всички е нека това да се случва по мирен начин, нека това да се случва без да има заплаха за живота и здравето, на който и да е български граждани“, каза Дончев.

Според него илюзия е да се смята, че всичко случващото се в Габрово е предизвикано само и единствено от инцидента преди няколко дни в един габровски магазин. „Не, това са грешки, трупани от години. Тук невинни няма“, допълни още вицепремиерът.

„Целта ни днес не е да генерираме измамно спокойствие. Какво прави държавата в момента? Какво правят силите на полицията и жандармерията? Те не се тук да пазят една част от обществото от друга част от обществото. Те са тук да пазят обществения ред, здравето, живота, имуществото на гражданите, общинското и държавното“, допълни Дончев.

„Взели сме мерки във всички посоки. Не сме се съобразявали изобщо кой какъв етнически произход има. Първата цел е да се успокои ситуацията и да се въведе ред на територията на общината. Абсолютна илюзия е обаче, че след като това се случи ще продължим постарому. Това е илюзия, защото едва ли очаквате от мен да го кажа – гневът на хората е справедлив“, посочи Томислав Дончев.

Освен всички силови мероприятия за опазване на обществения ред, ние водим и диалог с хората. С всички без значение на каква позиция и с какви искания са. Хората са гневни, от усещането на някои групи в обществото, че имат повече права от другите, от злоупотребите със социални плащания“, коментира Дончев. По думите му за това трябват мерки. Той посочи, че мерките ще бъдат взети веднага след въдворяването на спокойствие на територията на общината, като някои от мерките са вече в ход.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Българите са най-глупавата нация в Европа, защото постоянно повтарят едни и същи грешки. Дончев като е против насилието и е в изпълнителната власт направи ли всичко възможно да го предотврати? НЕ. Кметицата направи ли всичко възможно да не допуска самонастаняване на идиоти? НЕ. Защото жизненият принцип на всеки българин е „Бал съм им мамата!“ На гражданите, на мангалите и на престъпниците. НИЕ РОБИ ЛИ СМЕ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА? НИЕ ПОДЧИНЕНИ СЛУГИ ЛИ СМЕ НА МУТРИ И ПОДИВЯЛИ МАНГАЛИ? Съвестен гражданин прави забележка на мангал, получава удари. Ако съвестният гражданин отвърне идва цяла тумба идиоти и до смилат от бой. Той се оплаква, задържат мангалите, после ги пускат. И ТАКА ДО ЛОГИЧНИЯ КРАЙ НА БЪЛГАРИЯ (или поне до свършване на съвестните граждани). Има ли хора всеки ден да оглеждат улици, паркове, тунели, асансьори, сгради, пътища и магистрали и да алармират за отсраняване на опасности? Няма. Няма да има и нормални граждани. Дръжте си магалите и чакайте путин и ердоган да си поделят тази нещастна територия.

  2. Виновни са тези които осигуриха на циганите комфорт и чувство за безнаказаност !
    Кои са тия ?
    Закривай, разследвай всички хора и стурктури финансирани от Сорос и оркестър !
    Кой взима пари от СОРОС ?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.