Томислав Дончев за скандалите около чумата: Една рутинна процедура се превърна в политическа криза

Снимка: Денислав Стойчев

Краят на политическия сезон е бурен и емоционален. След края на председателството има вакум и опозицията се опитва да го запълни. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по БНТ във връзка със сблъсъците между ГЕРБ и БСП относно мерките за спиране разпространението на чумата по добитъка в Странджа.

Не за първи път у нас плъзва зараза по животните, но разликата е, че този случай стана сензационен. Не успяхме по адекватен начин да обясним, че твърдите мерки се приемат, за да се защити останалият добитък, призна вицепремиерът

Дончев подчерта, че политиците не може да са експерти по всичко и е опасно когато се месят в работата на истинските експерти.

"Една рутинна процедура се превърна в политическа криза и всички в купом станахме ветеринари", каза вицепремиерът. Освен лицата, които виждаме по телевизията, има и други технолози, които се опитват да дирижират политическия дебат, добави той.

Усилията за запазване на стабилността, ерозират другите усилия. Освен да се занимават със скандали, политиците трябва и да работят, посочи Томислав Дончев.

По думите му, малкият партньор в управлението - патриотите, са в по-удобна позиция, защото едновременно са във властта и могат да си позволят критики.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика